30. května 2019

Parkování a přechody v Bystrci

Vážení čtenáři, obyvatelé Bystrce,

v květnu byly vypsány dvě veřejné zakázky na vybudování parkovacích stání na ulici Kachlíkova a Rerychova (již zmíněné v únorovém čísle BN). Ulice Kachlíkova parkovací záliv s 21 místy (7x podélné, 14x kolmé) a 25 parkovacích míst při křižovatce ulic Rerychova - Kamechy.

V době uzávěrky tohoto čísla BN (14.5.2019) se předpokládá, že již na jednání Rady MČ dne 22.5.219 dojde k výběru zhotovitele. Práce by měly být zahájeny co nejdříve v létě tak, aby nejpozději do 30.8.2019 byla nová parkovací místa k dispozici.

Platí, že se městská část stále snaží vytvářet nová parkovací místa. Tento týden kolegové z odboru životního prostředí a dopravy začali ověřovat možnosti konkrétní plochy na Černého (mezi garážemi a sídlem spol. Betacontrol), což je lokalita z hlediska parkování dlouhodobě nejproblematičnější.

Před školkou Laštůvkova bude pravděpodobně v průběhu června (na žádost občanů) instalováno dopravní značení omezující rychlost pro větší bezpečnost dětí.

Naše městská část opakovaně žádala o zvýšení bezpečnosti chodců na přechodech, zejména na ulici Vejrostova - Ruda a Nám. 28 dubna. Nové dopravní značení bylo odborem dopravy MMB navrženo a dne 31.8.2018 předáno BKOM a.s. Posouzení 27 přechodů provedl BKOM a.s. 13.3.2019 a mělo by dojít minimálně k následujícím úpravám:

- doplnění bezpečnostních prvků u přechodu pro chodce na ulici Černého nedaleko od základní školy,

- nasvětlení přechodu pro chodce a instalaci bezpečnostních prvků na přechodu VEJROSTOVA - FLEISCHNEROVA , VEJROSTOVA – KUBÍČKOVA a VEJROSTOVA - STARÁ DÁLNICE,

- k nstalaci bezpečnostních prvků a doplnění naváděcích prvků pro nevidomé na přechodu

ČERNÉHO zast. Černého a na dvou místech na VEJROSTOVÉ.

V červnu budeme diskutovat další přechody.

Tomáš Jára

předseda ODS Brno-Bystrc
místostarosta MČ Brno-Bystrc