20. srpna 2018

Volební program pro komunální volby 2018 v MČ – Bystrc

Jedním z hlavních bodů našeho volebního programu je řešení narůstající dopravy a parkování zejména v sídlištní zástavbě. Budeme iniciovat výstavbu nízkonákladových parkovišť s využitím terénních možností především v sídlištní zástavbě, kde jsou pozemky ve vlastnictví města. Budeme iniciovat vyřešení sílící dopravy v křižovatce u UNI HOBBY. Budeme jednat s vlastníkem komunikace o možnosti realizace mimoúrovňového křížení s kolejovou dopravou MHD. Jsme proti vedení D 43 přes zastavěnou část Bystrce, budeme iniciovat prověření reálných variant, které budou v souladu s legislativou EU.
Budeme pokračovat v regeneraci bytových domů dle stanoveného plánu a budeme podporovat prodej obecních bytů nájemníkům v návaznosti na rekonstrukce jader a hospodářských plánů.
Budeme prosazovat další vybudování bezúdržbových sportovních zařízení pro aktivní odpočinek všech věkových kategorií a přijmeme opatření ke zvýšení péče o veřejné prostranství (úklid, údržba zeleně, včasné odklízení sněhu).
V návaznosti na demografickém vývoji populace, budeme prosazovat opatření, které povedou k dostatku míst v MŠ a ZŠ. Dokončíme revitalizaci školních zařízení (fasády, kotelny atd.).
Podpoříme zájmové spolky a jejich pravidelné setkávání se. O těchto setkáních i s programem, budeme ve spolupráci s vedením spolků, zájemce včas informovat. Dále budeme podporovat kulturu a sport. Podpoříme zejména kluby, které mají ve svých řadách četné zastoupení mládeže!
Veřejné zakázky velkého i malého rozsahu budeme transparentně zpřístupňovat veřejnosti. Efektivní hospodaření s rozpočtem MČ bude jedním z hlavních cílů nastávajícího volebního období!
Věříme, že ve volebním programu je řada důležitých návrhů, které v případě realizace, pokud dostaneme od občanů důvěru, zkvalitní život v této krásné městské čtvrti!

Děkujeme všem za případnou podporu!

S pozdravem
Ing. Pavel Jankůj
Předseda ODS MČ Brno - Bystrc
 

Štítky:
Program MS 2018