14. prosince 2012

Místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil Plzeňský kraj

Místopředseda Občanské demokratické strany Tomáš Chalupa se dnes v rámci svého výjezdu do Plzeňského kraje setkal s dvaceti starosty z okresu Plzeň - sever. Tématem jednání byly aktivity ministerstva v oblasti ochrany přírody a krajiny.

"Úkolem ministra životního prostředí není sedět v kanceláři na úřadě, ale jezdit do regionů, bavit se starosty, s lidmi a řešit s nimi problematiku chráněných krajinných oblastí, čistíren odpadních vod, nebo třeba zařízení na energetické využití odpadů. Jsem rád, že dnešní setkání se starosty ukázalo, že na řadu věcí máme velmi podobný, ne-li shodný názor. Starostové nejlépe vědí, jak se žije v jejich obci, to žádný úředník nebo vládní politik nemůže přehlížet," říká místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. 
 
Odpoledne ministr Tomáš Chalupa zahájil zimní údržbu stop na Šumavské magistrále a Bílé stopě na Šumavě  jako celku. 
 
"Šumava není jen kůrovec a zákon o národním parku. Je to také Šumavská magistrála, která pro běžkaře propojí Šumavu od Železné Rudy až k Lipnu. Dvakrát týdně se budou upravovat i nástupní místa v jednotlivých obcích a magistrála se stane páteří všech šumavských lyžařských stop, na niž budou navazovat další místní okruhy. 
 
Celková délka strojově udržovaných šumavských lyžařských tras je zhruba 600 kilometrů, z toho na území národního parku je to asi 380 kilometrů. Pravidelně se stopa udržuje od 15. prosince a podle sněhových podmínek až do 15. března," říká místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.