25. října 2012

Přemysl Sobotka oficiálně zahájil cestu na Hrad

Přemysl Sobotka ve čtvrtek oficiálně zahájil svou cestu na Pražský hrad. Na ministerstvo vnitra podal jeho volební zmocněnec kandidátní listinu nezbytnou pro registraci do přímé volby prezidenta České republiky. Pod kandidátní listinu připojili svůj podpis všichni senátoři a poslanci Občanské demokratické strany.

„Děkuji senátorům a poslancům za nominaci. V naší rozkolísané ODS je to vzácný výraz jednoty všech senátorů a všech poslanců Občanské demokratické strany,“ řekl Přemysl Sobotka.
 
Přemysl Sobotka také ve své kanceláři představil priority, které bude zastávat, pokud bude zvolen prezidentem. Všechny je spojuje jedno heslo – „Naše země“. „Jde mi o snahu pozvednout hrdost v záplavě negativních zpráv dnešního života. V žádném případě nejde o povrchní národovectví, ale o snahu vyzdvihnout to, v čem je naše země jedinečná, a to co máme a musíme hájit,“ zdůrazňuje Přemysl Sobotka.
 
Přemysl Sobotka vysvětlil hlavní teze své kampaně: "Heslem "Naše země, naše pravidla" chci dát najevo, že pravidla a zákony mají platit stejně pro všechny, kteří chtějí žít v naší zemi. "Naše země, naše kultura" znamená, že kultura je základem každé společnosti. Teze multikulturalismu je téměř mrtvá a odsouzená nejen německou kancléřkou Angelou Merkel, ale i Davidem Cameronem, britským ministerským předsedou. Slogan "Naše země, naše koruna" zdůrazňuje, že česká koruna je stabilní a pevná měna a neměli bychom ji vyměnit ani za nestabilní euro, ani za rubl. "Naše země, naše hrdost" ukazuje můj cíl, aby každý Čech cítil hrdost na Českou republiku nejen při vítězném sportovním utkání. A konečně do hesla "Naše země, naše svrchovanost" koncentruji svůj názor, že za život ve své zemi a za její samostatnost v EU neseme sami svou odpovědnost, a právě prezident by v tom měl jít příkladem," konstatuje Přemysl Sobotka.   
 
Přemysl Sobotka bude chtít své voliče oslovit především při významných dnech české státnosti. „Jsem přesvědčen, že prezident má být pozitivním majákem, má ukazovat pozitivní hodnoty, na kterých by se měla společnost sjednotit. V posledních dnech jsem mluvil se zhruba 1 500 lidmi a jejich reakce byly převážně velmi příznivé. Věřím, že nejen oni se v prezidentské volbě nakonec pro mě rozhodnou,“ uzavírá Přemysl Sobotka.