12. června 2020

Středočeská ODS: Čištění Sázavy – plán na ochranu vody i viditelná práce

(www.ods.cz/region.stredocesky) ​​​​​​​Kandidát ODS na hejtmana Středočeského kraje a místopředseda strany Martin Kupka a desítky dobrovolníků se tuto sobotu vydají čistit řeku Sázavu. ODS chce přispět k budování nových tůní, rybníků a poldrů pro zadržení vody v krajině. Její program zahrnuje jasný plán pro lepší ochranu krajiny před suchem. Čištění jedné z nejkrásnějších středočeských řek má ukázat na to, že se o ochraně vody nemá jen mluvit, ale že je důležité s těmito kroky hned začít.

„Sejdeme se v sobotu v 8 hodin ráno pod hradem Český Šternberk a skončíme v Ratajích nad Sázavou. Přihlásilo se přes 30 lidí, což je opravdu početná úklidová četa. Část to vezme na lodích po řece a druhá skupina se vydá po březích pěšky,“ říká koordinátor akce a kandidát do krajského zastupitelstva Pavel Pavlík.

„O ochraně vody jenom nemluvíme, ale rovnou jsme se do toho zakousli. Letošní čištění řek navazuje na tradiční akci Čistá Berunka, kterou jsme založili už před 14 lety. K čistější přírodě tedy přispíváme dlouhodobě, není to tedy pouze nějaká předvolební exhibice. Letos se Čistá Berounka nemohla kvůli koronaviru uskutečnit. Tak jsme se rozhodli uspořádat čištění rovnou na čtyřech místech – vedle Berounky také na Sázavě, na Labi a na Jizeře,“ dodává kandidát ODS na hejtmana Martin Kupka.

Pokud byste se i Vy chtěli zúčastnit, pomoci s čištěním Sázavy a na závěr si pochutnat na výborném guláši, jste zváni! Již zítra v 8:00 pod hradem Český Šternberk se na Vás bude těšit Martin Kupka, Pavel Pavlík a mnoho dalších.