17. července 2012

Přemysla Sobotku do prezidentské volby 2013 nominují poslanci a senátoři ODS

Přemysla Sobotku nominuje do přímé volby prezidenta České republiky všech 24 senátorů a 51 poslanců Občanské demokratické strany. Společně to dnes prohlásili premiér a předseda ODS Petr Nečas, 1. místopředseda senátního klubu Tomáš Kladívko a předseda poslaneckého klubu PČR Zbyněk Stanjura.

"Má kampaň bude umírněná, civilní a korektní. V každém případě chci zvítězit a být dobrým prezidentem České republiky. Své názory říkám tak, jak si je myslím. Jsem člověk, který nebude podléhat volebním průzkumům a populismu. Nebudu se nikdy distancovat od ODS. Mám rád Českou republiku, mám politickou i lidskou zkušenost. A také věřím, že slušnost se vždycky vyplácí,“ zdůraznil Přemysl Sobotka, prezidentský kandidát ODS.

„Přemysl Sobotka má širokou stranickou podporu. Ukazuje se, že bylo jednoznačně správné nominovat našeho kandidáta cestou primárních voleb. Jsme jediná politická stana, která takto zapojila celou svojí členskou základnu. Přemysl Sobotka není nominován, tak jako u některých jiných stran, úzkou stranickou špičkou, nebo jako u nezávislých kandidátů sám sebou. Má velmi silný a legitimní mandát,“ zdůraznil premiér a předseda ODS Petr Nečas.

„Senátoři ODS vysílávají Přemysla Sobotku do prezidentské volby s tím, že si vážíme jeho občanských, lékařských i sportovních postojů. Přemysl Sobotka je člověk, který umí zdolávat laťky. Jeho otec reprezentoval Československo i na olympiádě v Berlíně v roce 1936 ve skoku vysokém, takže věříme, že i Přemysl Sobotka ony laťky překoná k plnému úspěchu,“ řekl Tomáš Kladívko, 1. místopředseda senátního klubu.

„V ODS jsme zvyklí na demokratické procesy, na vnitrostranické souboje. Jsme ale také zvyklí na to, že když známe vítěze vnitrostranických bojů, pak také celá politická strana stojí za vítězem. Takže i celý poslanecký klub stojí za vítězem primárek Přemyslem Sobotkou,“ dodal Zbyněk Stanjura, předseda poslaneckého klubu ODS.