1. června 2018

Klub krajských zastupitelů ODS - Středočeský kraj selhává v zajištění dopravní obslužnosti

(www.ods.cz/region.stredocesky) Současná krajská koalice ANO, ČSSD a KSČM často uvádí, že jednou z jejich priorit je rozšiřování integrované dopravy do celých středních Čech. Bohužel ale selhává v samotném zajištění základní dopravní obslužnosti kraje.

Ve dnech 31. 5. a 1. 6. nevyjelo a nevyjede na Nymbursku a části Mladoboleslavska celkem 34 spojů, kterými lidé jezdí do škol, zaměstnání nebo k lékaři. „Se slávou se tu řešila integrovaná doprava a tady je tvrdá realita. Jsem zvědavý, co ještě všechno se tu postupně bude hroutit. Poslední dobou stále slyšíme, ať nepanikaříme, že všechno funguje. Bohužel skutečnost je jiná,“ říká nymburský zastupitel za ODS Zdeněk Vocásek.

„Vyzýváme kraj, aby tento problém okamžitě řešil. Není možné, aby nikdo nic nevěděl a aby kraj neinformoval. Nic se nedočtete ani na krajském webu. Nevyjely žádné náhradní spoje. Ptáme se vedení Středočeského kraje, jak zajistí veřejnou dopravu na Nymbursku a jak se připraví na další podobné výpadky,“ dodává poslanec a krajský zastupitel Martin Kupka.