16. května 2018

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Nová krajská koalice: Hlavně se nám nekoukejte pod prsty!

(www.ods.cz/region.stredocesky) Krajská rada odvolala bez skutečných důvodů z pozice člena dozorčí rady benešovské nemocnice Ing. Pavla Pavlíka, kterého do této pozice nominovala ODS. Byl jediným zástupcem opozice v kontrolním orgánu krajské nemocnice. „Žádné skutečné důvody neznám. Hospodaření nemocnice sleduji poctivě a samozřejmě se důsledně zajímám o výdaje. Prostě jsem někomu začal vadit. Beru to na vědomí," říká Pavel Pavlík.

Krok krajské koalice je podle poslance a krajského zastupitel Martina Kupky porušení všech pravidel demokratické správy kraje. Pavel Pavlík je podle něj pro roli v dozorčí radě jako ekonom a daňový poradce plně kvalifikovaný. Navíc nemocnici za rok svého působení v představenstvu poznal. „Je to další politická chyba nového vedení kraje. Co tím říkají? Že o skutečnou kontrolu nestojí a nechtějí, aby jim někdo koukal pod prsty. Pavel Pavlík působil rok jako předseda představenstva nemocnice. Pomáhal nastartovat řadu užitečných změn, které dnes zdravotníci i pacienti oceňují. Nové vedení i díky jeho práci mohlo nedávno otevřít rekonstruované porodní boxy, rekonstruovanou lékárnu, dětské oddělní či společnou jednotku intenzivní péče. Nemocnice i díky němu hospodařila zdravě a navíc se dařilo investovat. Pokud se chtějí zbavit v dozorčí radě takového člověka, poškozují tím především samotnou nemocnici,“  soudí Martin Kupka.

ODS bude samozřejmě trvat na zachování místa v kontrolním orgánu nemocnice. „Je to součást práce odpovědné opozice. V nejbližší době budeme nominovat jinou kompetentní osobu," potvrzuje další kroky klubu krajských zastupitelů ODS jeho předseda Tomáš Havlíček. „Uvidíme, jak se vedení kraje zachová. O žádných místních souvislostech ani blížících se komunálních volbách spekulovat nehodlám,“ dodává.