11. ledna 2018

Osmička Seznam.cz: Zeman zvítězí. Ale ještě letos odstoupí

(Seznam.cz) Je tady obrovská nenávist k Miloši Zemanovi. I kdyby říkal, že je minus deset stupňů, tak jeho oponenti budou tvrdit, že je třicet nad nulou, hodnotí v Osmičce Seznam.cz vyhrocenou předvolební kampaň senátor Jaroslav Kubera.

 
„Nové prezidentské volby budou ještě letos,“ odhaduje v Osmičce senátor za ODS a starosta Teplic Jaroslav Kubera. Tvrdí, že Miloš Zeman sice v nadcházejícím hlasování vyhraje, ale mandát nedokončí. Především kvůli zdravotním důvodům.
 
„Já ho znám dlouho. Když zvítězí, tak má splněno. Pak už zbývá jen Vysočina a krásný pohled na televizní obrazovku, jak ti noví kandidáti bojují o ohlodanou kost,“ předvídá Kubera. Zemana volit nebude. Tvrdí ale, že se mu podařilo zničit premiéra Bohuslava Sobotku a zbývající metou je obhájit funkci na Hradě. „Pak už je mu to jedno,“ dodává.
 
Kubera sám původně kandidaturu na hlavu státu zvažoval, ale i když měl dost senátorských podpisů, nakonec ji z rodinných důvodů vzdal. Také nechtěl vést negativní kampaň. Dá v prezidentské volbě hlas expremiérovi ODS Mirku Topolánkovi? A proč má od lékařů zakázáno přestat s kouřením? Podívejte se na úvodní video.
 
Kuberovi na podzim končí primátorský mandát a ve druhé části Osmičky vysvětluje, proč už po 24 letech Teplice nechce dál vést. Hodlá ale znovu kandidovat v senátních volbách.
 
Místopředseda Senátu se také vymezuje proti uprchlické politice Bruselu a tomu, jak EU funguje po lisabonské smlouvě. „Nemáme žádnou obranu. Oni nás lehce přehlasují. Jsme v pozici manželky, která léta trpí domácím násilím,“ hodnotí postavení ČR.
 
Jaroslav Kubera

místopředseda Senátu PČR
primátor