Vezmeme dávky těm, kteří odmítají pracovat

Občané všeobecně uznávají, že daně v určité výši platit musí. Uvědomujeme si, že to, co vám vadí, je plýtvání státu a zneužívání sociálních dávek. Pokud vaše daně směřují například na zdravotně postižené, jste ochotni tento výdaj tolerovat. Když ale vaše daně směřují k nezaměstnaným, kteří mají možnost získat práci, a místo toho berou dávky a přitom pracují načerno, považujete to za nespravedlnost. My také. Život na sociálních dávkách má lidem pomoci překonat těžší období v jejich životě, nemá být náhradou jejich příjmů. Proto budeme sociální dávky ještě více vázat na aktivitu a dodržování pravidel.

Vezmeme dávky těm, kteří odmítají pracovat

Co jsme prosadili do vládního programu?

Jak ODS ovlivní život ve vaší obci a regionu?

Vadí vám, že někteří lidé ve vašem okolí jen pasivně sedí doma a pobírají sociální dávky, pro které si přijedou na obecní úřad vlastním automobilem? Nám také. Nebudeme tolerovat flákače a sociální dávky dostanou jen ti, kteří shánějí práci a jsou aktivní. Těm musíme maximálně pomoci. Možností zapojit se bude více – od veřejné služby pro obec až po rekvalifikace a vzdělávací kurzy. Podpoříme zvýšení pravomocí obcí v boji proti zneužívání sociálního systému. Kdo nebude aktivní a nebude se snažit získat práci, o sociální dávky přijde.