Ing. Lucie Talmanová

narozena 27.8.1967 v Praze
Volební magazínkandidátní listinaprohlédnout online(FLASH)
ke stažení(PDF 1104 kB)

Proč kandiduji

Proč kandiduji?

Moje motivace pro Senát? Popravdě řečeno, po třech volebních obdobích odsloužených ve Sněmovně už jsem chtěla s politikou skončit. Ale Senát nabízí možnost odejít se ctí a využít všechny  zkušenosti a kontakty. Senátor má daleko užší vazbu na lidi, na své voliče. Právě jim, občanům obvodu Kutnohorska, Havlíčkobrodska a Benešovska, chci nabídnout své služby osobního politika. Naslouchat jim, řešit jejich problémy, být jejich vyslancem v Praze. Bývalí politici se často dávají na lobbing, já chci v dobrém slova smyslu lobovat za občany ve svém senátním obvodu.
A můj program pro Senát? Za prvé chci otevřít diskuzi o tom, aby funkce senátora byla čestná, tedy neplacená. Zabrání se tím časté kritice, že většina členů druhé komory má práci senátora jako vedlejšák. Mou druhou prioritou je ochrana soukromí. Toto ústavní právo je u nás zcela beztrestně porušováno, a to dokonce i u malých dětí. To chci změnit. A v neposlední řadě samozřejmě reforma zdravotnictví, tedy téma, kterým jsem se zabývala dlouhá léta v komunální politice i v Poslanecké sněmovně.

Životopis

Narodila se 27.srpna 1967 v Praze 6. Vystudovala střední průmyslovou školu chemickou v Praze (1985) a Vysokou školu chemicko – technologickou, Fakultu paliv a vody, obor chemické a energetické zpracování paliv, specializace energetika, taktéž v Praze (1990).

Od roku 1990 doposud je zaměstnána ve společnosti AQUATEST a.s.

Do Občanské demokratické strany vstoupila na jaře 1991 . Od roku 1992 dodnes je předsedkyní Místního sdružení ODS Sv.Haštal, v Praze 1 na Starém Městě. V roce 1994 byla zvolena do Zastupitelstva Městské části Praha 1 a do roku 1998 zde působila ve funkci zástupkyně starosty ( pro oblast životního prostředí, zdravotnictví, obchodu a služeb a protidrogové prevence), do roku 2006 pak neuvolněnou radní Prahy 1. V letech 1998 – 2010 byla poslankyní Poslanecké sněmovny parlamentu ČR, postupně ve funkcích místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS a v posledních 4 letech místopředsedkyně poslanecké sněmovny. Zakládající členka Skupiny přátel Tibetu.

Lucie Talmanová je vdaná, má jednoho syna.

Zájmy a záliby: výtvarné umění a architektura 20. a 21.století, opera, vaření (podporuje hnutí Slow Food).

Lucie Talmanová
chemik