MUDr. Alena Venhodová

narozena 28. 12. 1953 v Hodoníně
Volební magazínkandidátní listinaprohlédnout online(FLASH)
ke stažení(PDF 1080 kB)

Proč kandiduji

Jsem místní rodačka. Je to podobný vztah jako s nejbližšími příbuznými. Milujete je, i když vám někdy lezou na nervy. A posléze dokonce zjistíte, že na nich milujete i to, co vás původně štvalo.

Málokde najdete takovou úctu k tradicím, jaká je u nás a jaká je pro tento region tak typická. Týká se to hudby, folklóru, krajiny, svérázné mentality zdejších lidí. A samozřejmě vína a vinařství. Vadí mi ale, že podmínky pro život tady nejsou nijak růžové a leccos se zhoršuje. Tomuto trendu chci v rámci svých sil bránit.  Mnoho prospěšného se povedlo například v rámci občanského sdružení Aktivní Slovácko, které jsem založila.

Životopis

Ve znamení

Kozoroha

Vystudovala

Lékařskou fakultu UJEP v Brně

Povolání

Provozuje vlastní zubařskou ordinaci.

Veřejné aktivity

Předsedkyně občanského sdružení Aktivní Slovácko, členka představenstva oblastní Stomatologické komory Politické zkušenosti: Od roku 1994 členka hodonínského zastupitelstva, šestým rokem radní, od října 2003 předsedkyně OS ODS Hodonín

Rodina

Manžel Vladimír je elektroinženýr, již několik let soukromě podniká. Syn Jiří letos ukončil studium na VUT Brno, dcera Vlaďka úspěšně odmaturovala a zahájila studium na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity.

Rodiče

otec Bořivoj Zamazal, lékař – gynekolog a porodník, matka Vlasta Zamazalová, učitelka v MŠ, nyní oba v důchodu

Koníčky

houbaření, pěstování květin, zejména ibišků, vaření.

Oblíbené filmy

S Vlastou Burianem, ale i starší české filmy obecně – třeba Světáci. Z novějších například Pelíšky.

Alena Venhodová
zubní lékařka
senátní obvod č. 79 - Hodonín

www.venhodova.cz

Slova nejsou nic, nejsou-li za nimi skutky.