Mgr. Dagmar Adamová

narozena 6.11.1955
Volební magazínkandidátní listinaprohlédnout online(FLASH)
ke stažení(PDF 1129 kB)

Proč kandiduji

V tomto regionu jsem se narodila, přivedla na svět své dvě děti, pracuji tady a bydlím s celou svou rodinou. Dobře znám problémy zdejších lidí, jejich trápení s dopravou, jejich těžkou práci, jejich radosti a schopnost poprat se vždy s každou situací.

Z pozice senátorky jsem schopna nejvýchodnější části republiky pomoci stejným způsobem, jako tomu bylo a je z pozice krajského zastupitele. Zkušenosti, které jsem za 17 let v politice nasbírala, hodlám jako senátorka zúročit na 100%. Aby i nejvzdálenější kout naší země byl nadále fungujícím motorem české ekonomiky, který bude mít ze státního rozpočtu dostatek finančních prostředků na rozvoj turismu, vzdělávání, budování dopravní infrastruktury, životní prostředí i zaměstnanost.

V Senátu vidím své místo ve výboru pro zdravotnictví a sociální politiku, kde hodlám usilovat o to, aby zdravotnická a sociální zařízení a organizace v celém kraji nestrádala v žádném ohledu a poskytovala místním lidem to, co skutečně potřebují.

Jako politik nebudu slibovat něco, co nemohu splnit jen proto, abych vyhověla občanům a získala pár hlasů navíc. Jsem zastáncem myšlenky, že politik v jakékoliv funkci, ať už si jej lidé zvolí jako svého poslance, krajského či obecního zastupitele nebo senátora, především pracoval. Aby ze své pozice v rámci daných možností maximálně pomáhal řešit problémy, které obyvatelé jeho regionu mají.

Za ta léta působení v politice vím, že i tady má lež krátké nohy. A věřím, že za čtyři roky volebního období a šest let pro Senát, si občané stihnou všimnout, zda sliby jejich zvolení zástupci splnili. Zda pro ně pracovali, zda je bylo vidět, zda byli nápomocni místním samosprávám, zda byli lidem na očích, nebo se schovávali.

Být senátorkou pro mne znamená aktivně se podílet na práci v regionu, na jeho rozvoji, naslouchat lidem a pomáhat při řešení problémů. Přenášet je do Prahy, která je od našeho kraje bohužel tak vzdálená, že někteří politici tak trochu nedoslýchají. Senátor může díky svým kontaktům s ostatními politiky a představiteli ministerstev účinněji prosazovat zájmy místních lidí, které sám dobře zná. To je můj pohled na práci senátora. V Praze sedět nebudu, pokud to nebude nezbytně nutné, své místo vidím tady, kde mám domov, rodinu a kolem sebe překrásný kraj.

Životopis

Mgr. Dagmar Adamová (54 let) se narodila a žije v Jablunkově na Frýdecko-Místecku. Se svým mužem Petrem má dospělého syna a dceru a dvě vnučky. V roce 1975 úspěšně odmaturovala na třineckém gymnáziu a pokračovala ve studiu na Pedagogické fakultě v Ostravě.

Svou profesní dráhu pedagožky začala na jedné z třineckých základních škol, o čtyři roky později začala učit na Základní škole v Písku kde působí dodnes. Od roku 1991 jako ředitelka. V roce 2009 pod svá křídla přijala i Základní školu z horské vesničky Hrčava.

Do politiky vstoupila poprvé v roce 1994 jako kandidátka ODS do městského zastupitelstva v Jablunkově. V dalších volebních obdobích jí místní občané dali svůj hlas, stejně jako v roce 2000, kdy poprvé kandidovala i do krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Krajskou zastupitelkou je dodnes.

Dagmar Adamová
ředitelka ZŠ a MŠ
senátní obvod č. 73 - Frýdek-Místek

www.dagmaradamova.cz