Jaroslav Kubera

narozen 16.2.1947
kandidátní listinaTeplice
Kandidátní listina »PDF (26 kB)

Proč kandiduji

První důvod je obecný. Teplice jsou svobodné město bez dluhů a s dostatečnou rezervou, která pomohla překonat současnou krizi a pomůže překonat i krize příští. Bylo by mi líto, kdyby se k moci dostali lidé, kteří by město bez skrupulí zadlužili a s pomocí úzkých zájmových skupin vysávali městský rozpočet.
Teplice zaznamenaly od roku 1989 obrovský vzestup, ale zdaleka nejsou dokonalé. Poloha u hranic bývalého totalitního státu a na významné drogové trase přináší více problémů než užitku. Je to objektivní skutečnost, s kterou se nelze smířit, ale možnosti ji ovlivnit jsou omezené.
Na druhé straně, díky úplné privatizaci bytového fondu se vztah Tepličanů ke svému městu výrazně změnil. Patriotismus je cítit na každém kroku a paradoxně i kritika je výrazem zájmu o to, aby se ve městě příjemně žilo.
Druhý důvod je osobní. Věnoval jsem městu třetinu svého života. Nebylo to vždycky jednoduché, ale nelituji ani jediné vteřiny, protože město se mi odměnilo tím, jak krásní. Také stále naivně věřím tomu, že to příští období bude klidnější, než ta předchozí.
Nemohu slíbit nic víc, než to, že pokud dostanu důvěru voličů, budu se chovat stejně jako dosud.

Životopis

Narozen v roce 1947 v Lounech

Vzdělání

Po maturitě studium na UJEP v Brně, obor matematika a VŠE v Praze,  obor zahraniční obchod - pro vrozenou netrpělivost studium nedokončeno