Martin Novotný

narozen 21.1.1972
kandidátní listinaOlomouc
Kandidátní listina »PDF (26 kB)

Životopis

Vzdělání

Martin Novotný získal základní vzdělání v ZŠ Zeyerova a v roce 1990 pak odmaturoval na Slovanském gymnáziu v Olomouci. Po přijetí na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze vystudoval pět ročníků oboru filozofie, studium nezavršil státní zkouškou. V letech 1998-1999 pak absolvoval studijní pobyt v Austrálii se zaměřením na anglický jazyk a ekonomii.

Zaměstnání

Po návratu z Austrálie pracoval Martin Novotný nejprve jako učitel angličtiny. V letech 2000-2001 působil jako poradce místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a později pracoval jako tajemník klubu zastupitelů ODS v Zastupitelstvu Olomouckého kraje. V minulém volebním období v letech 2002-2006 pracoval na pozici náměstka primátora statutárního města Olomouc.

Politická činnost

Členem Občanské demokratické strany se stal Martin Novotný v roce 1996. Aktivně působil mezi Mladými konzervativci, kde vykonával v letech 2000-2001 také funkci místopředsedy celostátní organizace. Od roku 2001 je předsedou místního sdružení ODS Olomouc-město, několik funkčních období je též místopředsedou oblastního sdružení ODS Olomouc. V roce 2002 byl zvolen do Zastupitelstva města Olomouce, stal se členem Rady města Olomouce a zastával funkci náměstka primátora s kompetencemi v ekonomické oblasti. Od roku 2006 je primátorem.

Rodina

Největší radostí Martina Novotného je pětiletá dcera Liduška.

Záliby

K zálibám Martina Novotného patří hra na kytaru, rád si poslechne nebo zahraje rockovou a bluesovou muziku. Zajímá se o literaturu a film, svůj zájem nadále upíná také k filozofii, politologii a historii.

Martin Novotný
primátor