Ing. Petr Konůpka

narozen 10. 6. 1957 ve Frýdku-Místku
kandidátní listinaFrýdek-Místek
Kandidátní listina »PDF (1067 kB)

Proč kandiduji

Proč chcete vládnout ve Frýdku-Místku? Co nabízíte voličům?

Jako opoziční strana máme dostatek zkušeností a víme, jak má fungovat radnice. Ve Frýdku-Místku vládne dvanáct let levice, nyní dokonce s komunisty. Pro město není dobré, když v jeho čele stojí tolik let jedna skupina lidí. Ti pak ztrácejí sebereflexi. Vypadá to, tak, že jsou arogantní vůči opozici, ale i vůči lidem, kteří nejsou dost pokorní. Slušnost je důležitá. Nabízíme změnu. Chceme zlepšit špatnou náladu a vyhrocené vztahy ve městě.

Životopis

Absolvent SPŠ elektrotechnické ve Frenštátě p.R., v roce 1981 ukončil studium VUT v Brně, fakulta elektrotechnická, obor Silnoproudá elektrotechnika

Zaměstnání

Severomoravská energetika Ostrava v letech 1981 – 1992, působil jako projektant, technik, zástupce ředitele pro výrobu, později pro provoz a techniku. Od roku 1992 dosud živnostník v oboru elektroenergetika, obchod, služby.

Ženatý, s manželkou Pavlou má dvě dospělé děti, dceru Kateřinu (26), syna Petra (22) a jednoho vnuka Jakuba (3).

Politická kariéra:

Členem ODS od roku 1992, zastupitel města Frýdku-Místku od roku 1994, předseda MS ODS Frýdek-Místek od roku 2007, člen oblastní rady, krajský zastupitel od roku 2008, volební lídr do komunálních voleb ve FM v roce 2010.

Záliby, zájmy:

Sport, hory, lyže, kolo,