Mgr. Pavel Karel Markvart

narozen 15.4.1970
kandidátní listinaChomutov
Kandidátní listina »PDF (43 kB)

Proč kandiduji

Chomutov je moje rodné město. Mám ho rád a přál bych si, aby do budoucna vždy jen vzkvétalo. Věřím v lidi, kteří tu žijí a vím, že s jejich pomocí se nám podaří vést Chomutov tak, aby se nám tu všem dobře žilo.

Osm let jsem členem rady města, takže mám praktickou zkušenost s jeho řízením. Nebojím se práce ani budoucích diskusí o tom, jak by se mělo město dál rozvíjet. Jsem připraven vyslechnout každý rozumný názor.

Jsem zastáncem politiky, která je blízká lidem. Je jasné, že zdaleka ne všechna rozhodnutí se musí zalíbit všem. A také ne všechno se povede. To zná každý z nás, ať už dělá cokoliv. Ale je potřebné, aby lidé věděli, co a proč radnice dělá a mohli se k tomu vyjadřovat.

Kandiduji v komunálních volbách, protože mi budoucnost Chomutova není lhostejná.

Životopis

Je mu 40 let, narodil se a po celý život žije v Chomutově. V našem městě chodil do základní školy i na gymnázium, pak pokračoval ve studiu na Západočeské univerzitě v Plzni a poté na Univerzitě Palackého v Olomouci. Po studiích pracoval jako učitel češtiny, ruštiny a dějepisu na Gymnáziu Chomutov a na Chomutovském soukromém gymnáziu, s.r.o. Příležitostně pracuje také jako tlumočník z ruského jazyka.

V roce 2002 byl zvolen do zastupitelstva a stal se členem rady města. Jako radní stál po celou dobu v čele Komise pro výchovu a vzdělávání a pracoval v dozorčích radách městských organizací jako je Městský ústav sociálních služeb či Podkrušnohorský zoopark.

Stál u zrodu pracovní skupiny Links, která se pokouší koordinovat činnost organizací, které se zabývají prevencí rizikového chování dětí a mládeže.

Ve volném čase rád cestuje, jezdí na kolečkových bruslích a věnuje se svým dvěma dětem. Je rovněž předsedou místní odbočky Česko – ruské společnosti a organizuje v Chomutově dny ruské kultury.

Je ženatý, jeho manželka Markéta pracuje jako učitelka. Má syna Viléma  a dceru Julii a bígla Justina.

Pavel Karel Markvart
středoškolský profesor