Petra Bratského podporují v senátních volbách jeho soupeři z prvního kola

20.10. 16:30

Řada osobností politického života vyslovila kandidátovi na senátora Petru Bratskému podporu pro druhé kolo senátních voleb. Nejde jen o politiky z ODS, ale také významní členové jiných politických stran v něm spatřují člověka, který je zárukou pracovitého a čestného reprezentanta v horní komoře parlamentu. Pro jeho zvolení se vyslovili dokonce i jeho bývalí soupeři z prvního kola senátních voleb Lucie Ramnebornová a Marián Hošek.

Úřadující předsedkyně KDU - ČSL Michaela Šojdrová vyjádřila do druhého kola senátních voleb podporu kandidátovi ODS Petru Bratskému: "Děkuji všem, kteří dali svůj hlas Marianu Hoškovi. Zároveň chci tyto voliče požádat, aby ve druhém kole senátních voleb přišli podpořit Petra Bratského. Jako poslance ho znám dlouhou dobu a proto jsem přesvědčena o tom, že úřad senátora bude vykonávat zodpovědně a bude zastávat hodnoty, které křesťanským demokratům konvenují."

Sám Marián Hošek, který byl v prvním kole jedním z Bratského soupeřů, rovněž poděkoval voličům za hlasy a doplnil: "Ve druhém kole senátních voleb podporuji Petra Bratského, kterého pokládám za nejvhodnějšího kandidáta do senátu v pětadvacátém obvodě. Znám ho jako odpovědného starostu, pražského zastupitele i jako poslance, se kterým jsem spolupracoval jako náměstek na ministerstvu práce a sociálních věcí. Jsem přesvědčen, že jeho postoje i lidský přístup k řešení problémů budou zárukou pro občany Prahy 6, že je bude v senátu dobře zastupovat a pomůže prosazovat korektní a slušnou politiku. Proto vyzývám své voliče, aby Petra Bratského podpořili svým hlasem ve druhém kole senátních voleb."

Podporu kandidátovi ODS vyjádřila i jeho soupeřka v prvním kole senátních voleb Lucie Ramnebornová: "Děkuji všem voličům, ve druhém kole senátních voleb podporuji Petra Bratského."

Plnou podporu Petru Bratskému vyjádřili i jeho spolustraníci premiér Petr Nečas, předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, europoslanec Jan Zahradil nebo starosta v Praze 6 Tomáš Chalupa.Ministr obrany Alexandr Vondra řekl: "Petra Bratského si nesmírně vážím. Je to slušný člověk, velký skaut. Byl obětavým starostou i pracovitým poslancem. Nikdy se nebojí jít s kůží na trh pro správný názor, umí se zastat slabších i usilovat o větší svobodu pro činorodé. Prosím voliče, aby mu ve druhém kole senátních voleb dali svůj hlas. Pokud se stane senátorem, garantuji, že bude dalších šest let pracovat pro ně."

Petr Bratský chce v senátu prosazovat rychlejší průběh vládních reforem a snížení zadlužení země. Kromě toho se chce věnovat oblasti školství, mládeže a kultury. Bude také prosazovat účinnější protikorupční zákony. Z hlediska hlavního města považuje za priority dokončení severozápadní části Pražského okruhu a účast státu na prodloužení trasy A pražského metra.

Podrobný volební program Petra Bratského naleznete na www.bratsky.cz