Ing. Hana Skácalová

zastupitelka města
členka místního sdružení

Životopis

Hana, Skácalová, Ing. (57), ekonomkaVíce informací

Nejvyšší dosažené vzdělání, Kde, Obor VŠ, VŠB Ostrava, Fakulta ekonomická, Obor Systémové inženýrství Pracovní zkušenosti

Od roku 1992, po pětileté mateřské dovolené, jsem pracovala jako referentka odboru školství, kultury a sportu na MěÚ Valašské Meziříčí, od roku 2005 do roku 2014 pak jako jeho vedoucí. Po zvolení zastupitelkou jsem pro neslučitelnost funkcí z pozice vedoucí z vlastní vůle odešla a stala jsem se na čtyři roky plnohodnotným strážníkem MP. Z pohledu této praxe znám Valašské Meziříčí a jeho problémy poměrně detailně. Zejména práce u městské policie mi v mnohém otevřela oči a poskytla jiný pohled na život ve městě.  Od počátku roku 2019 jsem se vrátila zpět ke své původní práci - ekonomice, a to v Národnímu muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, kde pracuji dodnes.

Při své práci jsem se naučila orientovat v právních předpisech, dokumentech samosprávy i státní správy. Podílela jsem se na zpracovávání různých strategických a analytických dokumentů a materiálů města. Prošla jsem složitou dotační administrativou a to jsou zkušenosti k nezaplacení. Jsem ale hlavně ekonomem. Tvorba rozpočtu města a jeho organizací, rozborové práce, účetnictví, to jsou činnosti, které mne vždy zajímaly a kterým se věnuji s chutí.

Tyto své  znalosti bych chtěla využít při práci v zastupitelstvu kraje. K tomu mohu přidat smysl pro spravedlnost, rovné jednání, zodpovědnost, schopnost naslouchat druhým a přemýšlet o jejich názorech.

Politické zkušenosti V ODS jsem od roku 2014, dnes ve funkci předsedkyně místního sdružení strany a členka oblastní rady. Již druhé volební období jsem členkou Zastupitelstva města Valašské Meziříčí. Dlouhodobě pracuji také ve finančním výboru města. Důvod kandidatury  Chci prosadit návrat ke koncepční a otevřené správě veřejných institucí a zajištění efektivního a odpovědného hospodaření kraje.   Ve Valašském Meziříčí, městě na okraji Zlínského kraje, žiji od roku 1985, vychovala jsem zde 2 děti a ráda bych tady také s manželem prožila důstojné stáří. Podmínky života zde, ale i v celém našem kraji, mi tedy nejsou lhostejné a chci se podílet na jejich zlepšování. Oblast zájmu v zastupitelstvu Finance, rozvoj kraje, školství Koníčky Kuželky, cyklistika, zahradničení, lyžování, cestování