24. června 2015

ODS ve Zlíně nežije "jen" politikou

ODS ve Zlíně nežije „jen“ politikou, ale již po několik let především její členky pomáhají velmi aktivně české organizaci UNICEF.

Oč vlastně jde? Během filmového festivalu ve Zlíně  pořádají dobrovolníci i centrála UNICEF v Praze akci „Pečení pro děti“. Podstatou je to, že během jednoho dne (letos se jednalo o 2. červen), přinesou dobrovolné „pekařky a cukrářky“ to, co doma vytvořily s velikou invencí, radostí a láskou. Zákusky, koláčky, řezy, ba i celé dorty letos k prodeji do Zlatého jablka opět přinesly i členky ODS Zlín – Marie Kostková, Svatava Nováčková, Pavla Blažková i Eva Ledvinová – které pomáhaly stejně jako loni i děti z Dětského domova Lazy. Bez pomoci studentek Střední zdravotnické školy s jejím ředitelem Hynkem Steskou by prodej skvělých výrobků jistě nebyl úspěšný. Výsledek jednodenní akce je skvělý: jen z prodeje cukrářských výrobků jsme získali 20 tisíc korun, z prodeje dalšího zboží dalších 15 tisíc korun. Celkem přispěli Zlíňané částkou 35 tisíc korun pro ty, kteří to nejvíce potřebují. Za získanou sumu peněz je možno prostřednictvím české organizace UNICEF ihned poskytnout kompletní ochranu proti preventabilním nemocem pro 58 dětí z nejohroženějších míst světa.

Závěrem: nežijeme „jen“ politikou ale cítíme, pomáháme, chováme se občansky slušně a nerezignujeme na pomoc potřebným. Díky všem. Těším se na spolupráci příští rok!

 

PhDr. Irena Ondrová

místopředsedkyně Výkonné rady UNICEF ČR
členka ODS