17. srpna 2015

Pravda o imigrační politice EU, o měnové politice ČNB i o hlavním smyslu evropské integrace

Tak státy EU nakonec nabídly méně míst pro imigranty, kteří se dnes tísní v Řecku a Itálii.  My jsme svůj stranický závazek splnili.  Možná za to dostaneme nějakou euromedaili , ale ve skutečnosti je to celé současně naprosto směšné a  nepřijatelné. Směšné proto, partička politiků se sejde na večírku, kde se licituje o lidech jak v   nějaké karetní hře. Přitom každý ví, že v   rámci  Schengenu  se  mohou lidé pohybovat zcela libovolně. Tudíž dnes „importovaný a usazený“ imigrant, bude zítra opět na cestě. Evidentně jde pouze o to, aby se někteří hřáli v   záři  reflektorů. Mají prostě dojem, že patří mezi evropskou elitu, že píší dějiny. To poslední je bohužel pravda, avšak jinak, než  by  si pánové Sobotka a Chovanec  přáli. Tvoří se totiž kapitola o úpadku evropské civilizace. Právě jsme  celému světu vzkázali, že se  těšíme na další imigranty. Ty tábory v Řecku a Itálii budou brzy  zase plné, takže dojde na další večírek a na další licitaci. Tohle nemá řešení, dokud se nezačneme chovat sebevědomě.  Pomáhejme těm, kterým chceme pomáhat. Ten náš závazek tak sice vypadá, ale ve skutečnosti nás  činí povinnými k   tomu,  abychom  si  nakonec  nedobrovolně vybrali právě takové, o které bychom dobrovolně rozhodně nestáli.

 

Česká národní banka intervenovala proti koruně. Docela by mě zajímalo, jaké důvody dnes  vedou  centrální  bankéře k   tomu,  aby pořád neúprosně „bránili“ hranici 27,- Kč za euro. Inflace přece pomalu roste ;  hospodářský růst  je nakopnutý až nečekaně a nezaměstnanost klesá. Já vím, že  formálně  nebyl hospodářský růst důvodem k  devalvaci  koruny, protože to Ústava, podle které se kroky ČNB řídí, neumožňuje. Ale myslet si cokoli jiného , to  by bylo úsměvné.  Trošku se začínám obávat, že cílování inflace na 2 % je pouze jakýsi náhradní  „oficiální“  cíl, aby se mohly  „neoficiálně“ udržovat nízké mzdy. Skutečnou hodnotu koruny totiž člověk pozná na hranici s  Rakouskem  – a dnes už i se Slovenskem. Rozhodně by se mi nelíbilo žít v zemi, která sice vykazuje parádní čísla o růstu HDP a má velice nízkou nezaměstnanost, a le ve skutečnosti by se jednalo o jednu velkou montovnu  se sta g nujícími mzdami . Stahovali bychom nezaměstnané z   Polska  a Slovenska, kteří by u nás  sice  zvyšovali onen HDP, avšak na disponibilních příjmech obyvatelstva  České republiky by se to neprojevilo nijak. Tedy pokud v   takové  zemi nežiji…

 

Francouzský prezident Francois  Hollande  konečně  natvrdo řekl to, na co odpůrci povinného zavedení eura upozor ňují už dlouho. Eurozóna se prý má stát  skutečným státem s vládou a parlamentem, která má mít jediný  „federální“ rozpočet. Současné národní státy by v takovém uspořádání hrály úlohu dnešních krajů.  Považuji to za naprostý omyl a nebezpečnou hru social istických politiků. Frankofilové mi to asi neodpustí, ale Francie je zakomplexovaná země, která si dodnes hraje na velmoc, kterou není už desítky let    tady  pokud připustíme, že francouzské  koloniální impérium  vůbec  někdy dobře fungovalo. To však nic nemění na názoru francouzských politiků, že mají právo ,  či  dokonce povinnost ,  kázat ostatním národům  své  pravdy. Jakkoli bychom  mohli nad názor em   francouzského prezidenta mávnout rukou, nečiňme tak.  Ta slova si najdou mezi podobně naladěnými  eurofederalisty  své posluchače.  Zavázali jsme se k   přijetí  eura , které se ukázalo jako politický projekt . Byla to chyba, ale ten závazek pořád platí. Dnes slyšíme, že jsme se  – alespoň v očích Francouzů –  zavázali vzdát se  České republiky.

Ing. Stanislav Blaha

předseda místního sdružení
člen strany

předseda regionálního sdružení
předseda regionální rady
člen výkonné rady
starosta
starosta
krajský zastupitel