27. července 2015

V průběhu první poloviny roku hostila ODS v regionu Zlínský kraj čtyři významné návštěvy z vedení strany

Kromě řešení aktuálních politických a organizačních otázek přinášejí vždy návštěvy představitelů vedení ODS v našem regionu také posílení aktivity a informovanosti regionálních, oblastních i místních orgánů strany a široké členské základny. Region Zlín navštívili již v letošním roce jak předseda ODS Petr Fiala, tak místopředsedové Miloš Vystrčil,  Martin Novotný a Evžen Tošenovský.

Předseda ODS Petr Fiala přijal v květnu pozvání předsedy RS ODS Zlínský kraj Stanislava Blahy a zúčastnil se regionálního sněmu v hotelu Baltaci ve Zlíně. Hlavním tématem návštěvy bylo vnitřní fungování ODS, řešení její finanční situace a nástin postupu strany v letošních krajských volbách. Předseda vyzval jak regionální, tak oblastní politiky k aktivnímu vyhledávání budoucího lídra kandidátní listiny v kraji a k obsazování míst na kandidátní listině podle kvalit  a volebního potenciálu jednotlivých kandidátů.

Již v únoru 2015 navštívil na pozvání předsedy OS ODS Vsetín Josefa Slováka oblastní sněm ve Vsetíně místopředseda ODS Miloš Vystrčil, který přijel objasnit zejména úpravy ve financování ODS, jednotlivá úsporná opatření, která proběhla a která se plánují, reorganizaci jak manažerské sítě, tak činnosti Hlavní kanceláře ODS a celkové plánované zefektivnění práce strany.

S přepracováním Stanov ODS, které vyvrcholilo schválením jejich nové verze na 26. kongresu ODS 30. 5. 2015 souvisela návštěva místopředsedy ODS Martina Novotného v dubnu 2015 ve Zlíně. Martin Novotný představil veškeré plánované úpravy dokumentu, zodpověděl otázky k tomuto tématu a přijal řadu připomínek k projednání a případnému zapracování do návrhu. Byly mu také předány připomínky aktivních členů ODS regionu, kteří se sice diskuse osobně nemohli účastnit, ale své náměty zaslali již s předstihem elektronicky regionální radě.

Poslední návštěva představitele vedení ODS proběhla 16. července 2015 opět v oblasti Vsetín z iniciativy předsedy OS ODS Josefa Slováka, který pozval k diskusi se členy místopředsedu ODS Evžena Tošenovského. Akce proběhla v městě Zubří, které Ing. Tošenovský navštívil již několikrát a kde má silnou základnu příznivců, hostitelem bylo místní sdružení ODS v čele s předsedou Vladimírem Krupou. Neformální setkání v příjemné atmosféře přineslo odpovědi zejména na otázky týkající se fungování a struktury evropského parlamentu, evropské politiky a současné vládní politiky v ČR.