21. dubna 2015

ODS – otevřené diskusní setkání

Nabízíme videozáznam z diskuzního setkání místopředsedy ODS a senátora Miloše Vystrčila, krajských zastupitelů Oty Bence a Radka Černého s veřejností, které se konalo 23.3.2015 ve Žďáru nad Sázavou.

„Když už člověk jednou je tak má koukat aby byl.“ A jak mistr Werich ještě  dodává : “ A když kouká  aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to co není, jak to v mnoha případech je. Můj výklad je zjednodušeně takový, že když něco dělám, tak to mám dělat pořádně a ne jen pro forma.  Taky, že moje slovo platí, normální je nelhat a jméno po mém otci je kapitál, o který musím pečovat.  Ať už se časem  dostaví úspěch, nebo se dočkám zklamání, vždycky mohu říci, udělal jsem vše co šlo, snažil jsem se, zkusil jsem to. Řídím se tím ve své profesi lékaře i v dalším úvazku politické aktivity. A když už jednou jsem předseda MS ODS ZR, musím trvale pracovat na tom, abychom byli akceschopní a perspektivní. Conditio sine qua non – podmínka, bez které to nejde uskutečnit je aktivní členská základna, kolektiv činorodých, svobodomyslných lidí. A nejtěžší je v dnešní době získat nové příznivce, mladé spoluhráče do týmu. Jedinou šancí je trpělivě vysvětlovat a svědčit, a to i svým osobním příkladem, že to s námi dává smysl, řád a naději.

Pozval jsem pana senátora Miloše Vystrčila,  paní poslankyni Janu Fišerovou  a  předsedu krajských zastupitelů ODS Otu Bence. Bohužel paní poslankyně onemocněla, takže to zbylo na tři chlapy v chalupě – Kavárně u Tety  Hany ve Žďáře nad Sázavou.  

Bohužel prsty jedné ruky by mne stačily na hosty, kteří nejsou členy ODS.  Omluvy od oslovených osobností byly často rámovány narážkami na minulost ODS, se kterou nemám nic společného. Co dělat, máme  díky  Klausovi, Janouškovi, Bémovi, Rittigovi, Hrdličkovi a dalším hroznou pověst, kterou nelze smazat žádnou presidentskou amnestii s aboličním dodatkem pro tuneláře.

Ještě k tomu navíc žijeme v době, kdy všeobecně chřadne zklamaná a zpohodlnělá občanská společnost a v takových podmínkách se nikdy nedaří demokracii a  parlamentnímu systému soutěže klasických politických stran.

Takže znovu a znovu trpělivě hlavou proti zdi, dokud ta zeď nepovolí. 

web autora: www.radekcerny.cz

MUDr. Radek Černý

krajský zastupitel