21. listopadu 2014

Do čela výboru pro veřejnou správu byl zvolen senátor Vystrčil

První zasedání Senátu v povolebním složení přineslo mimo jiné změny v uspořádání některých jeho výborů a komisí. Do čela Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí byl zvolen jeho dosavadní člen, senátor a předseda Regionálního sdružení ODS Vysočina Miloš Vystrčil. Nahradil tak Iva Bárka z ČSSD, který se stal místopředsedou Senátu.

Senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí je jedním z devíti výborů horní komory Parlamentu České republiky s důležitým portfoliem a kompetencemi. Rozsah jeho působnosti zahrnuje resorty Ministerstva vnitra, Ministerstva životního prostředí a Ministerstva pro místní rozvoj.

„Zvolení na pozici předsedy tak významného výboru si velmi vážím a vnímám ho také jako jisté ohodnocení mé dosavadní práce v Senátu. Věřím, že našemu výboru, jehož členy jsou vesměs zkušení komunální i krajští politici, se bude i nadále dařit podporovat rozvoj našich obcí a krajů a že budeme společně bránit zbytečnému nárůstu byrokracie a případným snahám o omezování role a významu samospráv,“ uvedl po zvolení senátor Miloš Vystrčil.

Kromě Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí, který nově povede Miloš Vystrčil, zůstává ODS v Senátu v případě výborů také pozice předsedy Mandátového a imunitního výboru. V jeho čele je nadále senátor Jiří Oberfalzer.

Nové složení Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí (VUZP):

Miloš Vystrčil (ODS) – předseda
Pavel Eybert (ODS) – místopředseda
Petr Gawlas (ČSSD) – místopředseda
Jitka Seitlová (KDU-ČSL+SZ) – místopředsedkyně
Martin Tesařík (ČSSD) – místopředseda
Jiří Carbol (KDU-ČSL)
Zdeňka Hamousová (ANO)
Jan Horník (TOP+STAN)
Zbyněk Linhart (STAN)
Radko Martínek (ČSSD)
Ivo Valenta (SsČR)
Petr Vícha (ČSSD)

RNDr. Miloš Vystrčil

1. místopředseda senátního klubu
místopředseda strany
předseda regionálního sdružení