25. června 2015

Koncert Kalichu vynesl hospici téměř 200 tisíc korun

Neuvěřitelných 192 tisíc korun. Takový byl výtěžek 4. ročníku charitativního koncertu pořádaného 16. června na Dómském náměstí Nadačním fondem Kalich ve prospěch Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích.

Kouzelné prostředí Dómského náměstí, skvělá hudba nejstarší české folkové skupiny Spiritual kvintet, příjemné počasí a zhruba pět stovek spontánních diváků, kteří si i letos přišli poslechnout kvalitní muziku a zároveň vyjádřit pocit sounáležitosti s Hospicem sv. Štěpána. Tak lze stručně popsat atmosféru koncertu, z něhož odcházela ředitelka hospice Monika Marková se 192 tisíci korunami. Celkem 92 tisíc korun činil výtěžek ze vstupného, 50 tisíc korun předal jednatel firmy Balkancar Jaromír Mareš a dalších 50 tisíc korun přidal dárce se slovy, že vydělá více, než jeho rodina potřebuje, a má radost, když může podpořit zařízení, které pomoc potřebuje. Nechtěl však být jmenován.

Ředitelka hospice Monika Marková si podpory Nadačního fondu Kalich velmi váží. „Jde o podporu finančně významnou, navíc velmi krásnou. Naše potřeba je letos o to větší, že poskytujeme domácí hospicovou péči zatím bez smlouvy s VZP. Nejen Kalichu, firmě Balkancar, dárci, jenž nechce být jmenován, ale i všem, kteří přišli, moc děkujeme,“ vzkázala ředitelka Marková.

Nadační fond Kalich rozdělil za dobu své existence již 2,5 milionu korun. „V Litoměřicích jsme loni kromě hospice podpořili i skauty, filmový festival organizovaný Kinoklubem Ostrov, Biskupství litoměřické, ale i Klokánek, pro jehož malé obyvatele jsme v obřadní síni radnice uspořádali vánoční nadílku,“ vyjmenoval některé z aktivit Kalichu předseda správní rady Alexandr Vondra.

Charitativní koncert proběhl ve spolupráci s MKZ a městem Litoměřice v rámci 1. ročníku Litoměřického kulturního léta. Dómské náměstí bezplatně zapůjčilo Biskupství litoměřické.

UPOZORNĚNÍ

Hospic sv. Štěpána můžete podpořit i vy. A to dárcovskou SMS. Více informací naleznete na webových stránkách hospice.