25. června 2015

Zastupitelé ODS podpořili odvolání dnes již bývalého vedení města Ústí nad Labem

Oblastní rada Občanské demokratické strany Ústí nad Labem jednomyslným usnesením dne 24.6.2015 doporučila zastupitelům, zvoleným do Zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem za ODS, aby v případě vyvolání hlasování o odvolání primátora města, jeho náměstků a členů rady města toto odvolání podpořila.

Důvodem tohoto postoje ODS byla především nadále neudržitelná situace, kdy bylo zcela zřejmé, že klub zastupitelů hnutí ANO 2011, tedy vítěze komunálních voleb a vůdčího subjektu dnes již bývalé koalice, je rozštěpen a komunikace v rámci této koalice zdaleka není na úrovni, kterou odpovědné vedení města vyžaduje. Není-li jakákoliv politická koalice schopna opakovaně v zastupitelstvu prosadit vlastní body programu, je to vždy neklamným znakem toho, že nefunguje a de facto reálně neexistuje. A takový stav je pro město Ústí nad Labem a jeho obyvatele nepřípustný.

Zastupitelé ODS proto v souladu s usnesením OR ODS Ústí nad Labem podpořili dne 24.6.2015 odvolání dnes již bývalého a následně i volbu nového vedení města. ODS tak podpořila vznik menšinové Rady statutárního města Ústí nad Labem, před kterou nyní leží úkol vytvořit v Zastupitelstvu města takové prostředí spolupráce, ze kterého budou mít prospěch obyvatelé našeho města.

Zastupitelé ODS tímto svým postojem rozhodně novému vedení města nevystavili žádný „bianco šek“ a při své práci a rozhodování budou důsledně dbát na to, aby veškeré kroky vedení města směřovaly k naplňování programu, se kterým šla na podzim loňského roku ODS v Ústí nad Labem do komunálních voleb.

Zásadními prioritami, které budeme nadále prosazovat, jsou především posílení role městských obvodů s důrazem na přiblížení města občanům, bezpečnost a veřejný pořádek, čistota v ulicích, podpora sportu a kultury, rozvoj městské hromadné dopravy a další (viz volební program). 

Ing. Libor Turek, Ph.D.

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
zastupitel statutárního města
zastupitel městského obvodu