9. června 2015

První elektromobil pro technické služby

Do bezplatného užívání na jeden rok jej předal řediteli TS jednatel firmy Balkancar a zároveň litoměřický zastupitel Jaromír Mareš (ODS).

„Pro nás má tento krok dva aspekty. Jednak pomůžeme městu, respektive technickým službám jako jeho příspěvkové organizaci, a jednak si přímo v praxi ověříme, jak multifunkční vozidlo, které jsme sestrojili a vyrobili v našem novém závodě ve Vrbičanech, vlastně funguje. Získáme tak pro nás důležitou zpětnou vazbu, protože chceme, aby se tento typ vozu na trhu zaujal, “ uvedl Jaromír Mareš při prezentaci vozidla poháněného elektřinou, jíž se zúčastnil i starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč,  místostarostové Karel Krejza, Pavel Grund a další radní města.  Baterie je uložená přímo pod korbou. Na jedno nabití, které trvá zhruba osm hodin, ujede více než sto kilometrů.

Podle slov ředitele TS města Ivo Elmana bude vůz s výklopnou korbou za zhruba 600 tisíc korun využíván ke svozu trávy, listí a větví. Nechá proto na něj s cílem zvýšit jeho multifunkčnost vyrobit i nástavbu. V ulicích Litoměřic je při práci k vidění již v těchto dnech.