23. dubna 2015

Předseda ODS prof. Petr Fiala navštívil Ústí nad Labem

Na pozvání předsedy ústecké ODS Libora Turka přijel do Ústí nad Labem předseda ODS prof. Petr Fiala.

Navštívil zde řadu živnostníků v jejich obchodech a provozovnách a v podvečer s nimi a s veřejností diskutoval v restauraci Pivovarská šenkovna. Hovořilo se o problémech, se kterými se živnostníci denně potýkají. Předsedu ODS zajímal i jejich názor na zavedení registračních pokladen, a ten byl shodný u všech – registrační pokladny otráví a zkomplikují život všem živnostníkům.

„Daně řádně platím, včas odvádím DPH, své příjmy nezatajuji, mám dva zaměstnance, mám účetní program, který hlídá mé účetnictví, a přesto se na mne stát dívá jako na podvodníka a zloděje, kterého musí online šmírovat,“ rozčílil se jeden z účastníků podvečerní diskuse.

Prof. Petr Fiala ujistil všechny přítomné, že ODS v Poslanecké sněmovně udělá vše pro to, aby navrhovaný zákon o „registračních pokladnách“ nebyl přijat. Jeho názory podpořili i další představitelé ODS, kteří se podvečerního setkání zúčastnili – předseda ústecké ODS Libor Turek, poslanec za Ústecký kraj Radim F. Holeček, předseda ODS Ústeckého kraje Vladislav Raška, pražská zastupitelka Alexandra Udženija i ekonomický expert ODS, zastupitel Středočeského kraje Jan Skopeček.