19. února 2015

Zastupitelé ODS významně pomohli městským obvodům

Po šestihodinovém jednání nebylo Zastupitelstvo města Ústí nad Labem schopno projednat více než 3 body ze svého schváleného programu, který měl celkem 27 bodů.

Ale přesto nejdůležitější bod jednání „Rozpočet města na rok 2015“ byl po dlouhém čase projednán a se změnou v usnesení nakonec přijat. Není pravda, že celá koalice ustoupila opozici (takto je prezentováno v tisku), ale jenom část zastupitelů za ANO a opozice (celkem 24 zastupitelů) odsouhlasila tento rozpočet. Zastupitelé PRO!Ústí a zastupitel za TOP09 pan  Bzura nesouhlasili.

Návrh zastupitelů ODS na nekrácení dotací pro městské obvody byl zapracován do rozpočtu města. Jedná se o dotace pro městské obvody na výkon státní správy a samosprávy, který byl v návrhu koalice předložen ve snížení této dotace o 2.450.000 Kč. Na náš návrh bylo toto zvráceno a částka byla městským obvodům navýšena z finanční rezervy FO Magistrátu města. Pro jednotlivé městské obvody se jedná o navýšení takto: MO Ústí n. L. - město o 800.000 Kč a o 500.000 Kč u každého z ostatních městských obvodů - Střekov, Neštěmice a Severní Terasa.

Po této úpravě a úpravě ve zmocnění Rady města Ústí nad Labem schvalovat jednotlivá rozpočtová opatření do výše 5 mil. Kč, nikoliv podle návrhu koalice 10 mil. Kč, všichni tři zastupitelé za ODS (Miroslava Lazarová, Jan Tvrdík a Libor Turek) hlasovali pro rozpočet města. 

Ing. Libor Turek, Ph.D.

předseda oblastního sdružení
zastupitel města Ústí nad Labem