5. prosince 2014

Ne všichni si zasloužili prohrát volby

Před pár dny začala pracovat nová zastupitelstva. Skončilo mnoho politiků.

Ne všichni byli špatní, ne všichni si zasloužili prohrát volby. Mezi ně patří dnes již bývalá starostka Střekova paní Lazarová. Strašně rád bych jí touto cestou poděkoval za čtyři roky práce pro náš obvod. Neměla to jednoduché. Ona členka ODS a vedení magistrátu bylo z ČSSD. Jejich zástupcům nešlo o blaho města, ale o to, aby případný úspěch paní Lazarové nebyl brán jako kladné body pro ODS.

Málokdo ví, že například při povodních v roce 2013 zachraňovala zásobování Střekova auta firmy manžela paní Lazarové a pana Drbala. Všechna auta záchranného systému mohla přes most a oni nemohli, a tak objížděli. Podobný případ byl v okamžiku, kdy začala opadávat voda u zábran ve Střekovské ulici. Paní starostka tehdy požádala o hasiče, aby odčerpávali vodu, a tím umožnili zatopeným lidem dřívější návrat. Sociální demokraté na radnici ale zakázali hasiče použít. Paní Lazarová si však poradila. Střekov je největší obvod a na údržbu zeleně měl nejméně peněz. Paní Lazarová chtěla pro odpadky udělat kontejnerová stání, radní Pavel Dlouhý to ale zakázal.

Takových příkladů by však bylo na celou stránku. Po období jejích předchůdců měl Střekov poprvé od listopadu 1989 schopného starostu. Moc rád bych paní Lazarové za práci pro obvod poděkoval. Doufám, že nový starosta půjde v jejích stopách. K tomu mu přeji pevné nervy.

Milan Zavřel, Střekov

Zdroj: www.usteckydenik.cz