20. srpna 2014

Od výběžku k výběžku

Kromě práce v jiříkovské ODS se věnuji i práci s dětmi v Salesiánském klubu mládeže Rumburk - Jiříkov. Celoroční práci vždy zakončíme letním táborem, letos jsme se vydali do Jizerských hor, na chatu Hubertka.

Během dvanácti dnů děti navštívili spoustu krásných míst, podívali se na Smrk, na Jizerku, do Lázní Libverda, na Ještěd a bobovku na Javorníku.

Když jsme tábor připravovali, kontaktoval jsem pana starostu Frýdlantu v Čechách, Dana Ramzera. Ochotně mi pro děti sehnal dárečky a propagační materiály, poskytl spoustu praktických informací a kontaktů. Na Hubertku se na děti přijel podívat, přivezl osvěžení v podobě melounu a hlavně děti osobně pozval na návštěvu Frýdlantu. Jeho nabídku jsme s díky přijali a do Frýdlantu se vydali. Pan Ramzer nás přivítal v obřadní síni radnice, dětem řekl něco o její historii a povyprávěl i o historii Frýdlantu v Čechách. Dětem zajistil prohlídku muzea, radniční věže a místního "Špitálku", kde je historická expozice.

Za jeho vstřícnost bych chtěl tímto ještě jednou za děti poděkovat.

Jan Dvořák

předseda místního sdružení