23. června 2014

ODS v Ústí nad Labem představila lídry komunálních kandidátek

Na dnešní tiskové konferenci Oblastního sdružení ODS Ústí nad Labem se představili lídři kandidátek ODS pro podzimní komunální volby na Ústecku.

Kandidátní listinu do Zastupitelstva města Ústí nad Labem povede současný místostarosta centrálního městského obvodu Ing. Libor Turek, Ph.D., ekonom, který s prací v samosprávě má několikaleté zkušenosti. „ODS v Ústí nad Labem postavila kvalitní kandidátku a mně je ctí být součástí tohoto týmu. „ říká lídr Libor Turek. V čele kandidátní listiny pro Městský obvod Ústí nad Labem – město bude opět Mgr. Jan Tvrdík, který je v současné době starostou tohoto městského obvodu. „Od roku 2002 se podílím na vedení městského obvodu a rád bych v této práci pokračoval.“ dodává ke své kandidatuře Jan Tvrdík.

I v Městském obvodu Střekov bude v čele kandidátky nynější starostka Miroslava Lazarová, zakládající členka ODS v Ústí nad Labem, která mimo jiné uvedla, že ji optimismus dodali kandidáti, kteří nejsou členy ODS a kandidují na kandidátní listině ODS: „Je zřejmé, že ODS není vnímána všemi jen negativně, ale že jsou mezi občany i ti, kteří politice ODS fandí“, uvedla. 

Naopak kandidátní listinu v Městském obvodu Severní Terasa povede nová tvář ODS JUDr. Zdeněk Grus, který do komunální politiky míří se snahou o posílení pravomocí městských obvodů a snížení byrokracie. V Městském obvodu Neštěmice je jedničkou na kandidátce živnostník Vlastimil Žáček, který není v komunální politice nováčkem, a který by rád navázal na svou práci starosty v Městském obvodu Střekov. Všichni lídři kandidátek ve městě Ústí nad Labem jsou rodilí ústečané a patrioti.

Post starostů budou v barvách ODS obhajovat Tomáš Pernerk v Zubrnicích a Michal Kulhánek ve Velkém Březně. V Chabařovicích je v čele kandidátky ODS Mgr. Tomáš Rieger, který v současné době je opozičním zastupitelem v zastupitelstvu Chabařovic. ODS připravuje kandidátní listiny i v dalších městech a obcích Ústecka – v Povrlech, Petrovicích a Libouchci. Jediným lídrem nečlenem ODS je starosta Velkého Března Michal Kulhánek, který ale za ODS již dvakrát ve Velkém Březně kandidoval a čtyři roky zde působí jako starosta.

Na kandidátních listinách má ODS kandidáty ze všech možných profesí a oborů; starosty, místostarosty, právníky, lékaře, zdravotní sestry, učitele základních, středních i vysokých škol, studenty, živnostníky, překladatele, obchodní zástupce, úředníky i důchodce, členy ODS i kandidáty bez politické příslušnosti. Nejstaršímu kandidátovi je 79 let, nejmladšímu 22 let, průměrný věk kandidátů je 45,5 roku, na kandidátkách je 33% žen.

Občanští demokraté mají již jasno i ve volebním programu, který voličům představí na konci letních prázdnin.

 

V Ústí nad Labem, dne 23. června 2014.

Mgr. Radim Holeček

předseda Oblastního sdružení ODS Ústí nad Labem

Štítky:
tisková zpráva