6. dubna 2016

Ústecká ODS si zvolila kandidáty pro krajské a senátní volby

Na úterním regionálním sněmu byla zvolena kompletní kandidátní listina ODS Ústeckého kraje pro krajské volby a nominován kandidát do Senátu Parlamentu ČR v senátním obvodu Ústí nad Labem.

K lídrovi kandidátky PaedDr. Jiřímu Kulhánkovi, starostovi města Kadaň, zvolenému již v listopadu 2015, přibylo dalších 54 kandidátů a 5 náhradníků z měst a obcí našeho regionu. „Jsem velmi rád, že jsou na kandidátní listině úspěšní starostové, místostarostové a komunální politici, kteří své zkušenosti z vedení měst a obcí mohou a chtějí přenášet do krajského zastupitelstva“, řekl lídr kandidátky Jiří Kulhánek.

„Těším se na týmovou spolupráci našich komunálních politiků; někteří z nich jsou již několik let ve vedení města nebo obce a svými zkušenostmi rozhodně pomohou ke zlepšení vztahů mezi krajem a obcemi“, říká starostka obce Obrnice Drahomíra Miklošová, která byla zvolena na 2. pořadí krajské kandidátky.

„ODS má mnoho úspěšných členů a dovolím si tvrdit, že na krajskou kandidátní listinu jsme zvolili odborníky z řady profesí – lékaře, učitele, živnostníky, podnikatele, právníky, lékárníky, ředitele škol, techniky, manažery, překladatele, studenty, zkrátka nové tváře v krajské politice“, říká předseda ODS Ústeckého kraje Mgr. Karel Krejza.

Na 3. místě kandidátky je starosta obce Domoušice Zdeněk Kutner, který za volební období 2010 – 2014 dostal ocenění „nejlepší starosta roku Ústeckého kraje“ od Svazu měst a obcí, za ním následuje primář novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice MUDr. Petr Janec, náměstek primátora Statutárního města Teplice Bc. Hynek Hanza a místostarosta města Rumburk Jiří Pimpara. Kandidátní listinu na 55. pozici uzavírá primátor Teplic a senátor Jaroslav Kubera.

Kandidátem na senátora za Ústí nad Labem byl nominován Mgr. Jan Tvrdík, jehož kandidaturu ještě bude schvalovat Výkonná rada ODS. Jan Tvrdík je bývalým místostarostou a starostou Městského obvodu Ústí nad Labem – město. Řada Ústečanů ho zná jako ústeckého rodáka a patriota, který by v Senátu hájil zájmy Ústecka a jeho obyvatel. Známý je také jako velký sportovec - volejbalista, který dosáhl na titul mistra ČSSR v roce 1982. „Velmi si vážím podpory členů ODS a doufám, že je nezklamu.  Pokud budu zvolen, budu se věnovat veřejné správě, protože mám k této problematice velmi blízko. Nejdůležitějším úkolem je z mého pohledu omezení byrokracie a zjednodušení zákonů, které často komplikují život našim občanům, namísto aby jim pomáhaly. Blízký je mi samozřejmě také sport, proto bych se rád věnoval podpoře a rozvoji sportu, a to zejména pro mládež“, říká Jan Tvrdík.