18. srpna 2015

Třetí srpnový víkend jsem strávil v Libereckém kraji

Do Libereckého regionu jsem zván častěji, je to logické vzhledem k tomu, že Liberecký kraj svého poslance za ODS v předčasných volbách bohužel nezískal. Celou akci jsme naplánovali tak, abych se mohl setkat s některým ze členů místních ODS a zároveň pokračoval v nastaveném týdnu „plnění přání“, do kterého jsme se pustili společně s libereckým nadačním fondem MA-MA Foundation (jednou z tváří nadace je Martina Motshagen z liberecké ODS). Pro tento rok jsem se stal patronem „splněných přání“. Již dva roky je mi známo, že do Ferdinandova jezdí na tábor děti z našeho kraje, konkrétně z Jiříkova u Varnsdorfu, který organizuje tamní aktivní člen ODS Honza Dvořák s manželkou.

Sobotní odpoledne jsem strávil ve Frýdlantu, jedné z mála bašt ODS i po posledních komunálních volbách. Městem mne provedl pan starosta Dan Ramzer, hovořili jsme o aktuálních politických problémech, o dotační politice, vrátili jsme se i k ničivým povodním, které poznamenaly rozvoj Frýdlantska. Chloubou Frýdlantu je nově zrekonstruovaný zámecký pivovar, kde pro nás byla zajištěna prohlídka. Večer se zde konal open air festival, na kterém jako hlavní hvězda vystoupila ústecká kapela UDG, které jsem před lety dělal manažera. Vedoucí dětského tábora vybral mezi staršími dětmi ty nejhodnější, které se směly koncertu zúčastnit (dokonce stály v první řadě). Kapela jim věnovala při koncertu písničku, po něm pak podpisy i čas ke společnému focení.

Nedělní dopoledne jsem se přesunul do Ferdinandova, dovezl dětem proviant a sladkosti. Kvůli bloudění jsem nestihl slíbenou hru „ponožkovanou“ (v té je údajně nejlepší expertka ODS na sociální politiku Lenka Kohoutová), za to však o diskuzi s dětmi jsem nepřišel. Děti jsou kritické publikum a kladou výborné přímé otázky. "Kolik vyděláváš? Co děláš, abys neusnul? Máte přezdívky? Víš co je zombie? Co jí k obědu Babiš? Jíte spolu? Jakej je Bohouš Sobotka? S kým chodíš na pivo? A podobné. " Obrovská pochvala za práci s mládeží patří Honzovi Dvořákovi, jiříkovská ODS má v jeho osobě velikou posilu.   

Mgr. Bc. Radim Holeček

poslanec PČR
1. místopředseda regionálního sdružení