16. září 2014

Tisková zpráva - představení středočeských kandidátů ODS do voleb do Senátu PČR.

25. kongresem ODS, konaným minulý týden v karlínském Fóru, odstartovala Občanská demokratická strana předvolební kampaň před senátními a komunálními volbami. Ve Středočeském kraji přichází ODS s kandidáty ve všech senátních obvodech včetně obvodu č. 6 – Louny, který z větší části patří do Ústeckého kraje.

Ve volebním obvodě č. 18 – Příbram kandiduje za ODS Ing. Jiří Burian. Jiří Burian je stavebním inženýrem, hlavně je ale už šesté volební období úspěšným starostou města Sedlčany a zároveň čtvrté volební období zasedá v Zastupitelstvu Středočeského kraje. V Zastupitelstvu kraje se nejčastěji vyjadřuje k problematice dopravy. Jedná se tedy o prověřeného kandidáta s velmi bohatými zkušenostmi z komunální a regionální politiky, které se tolik hodí právě v Senátu. I proto je hlavním volebním heslem Jiřího Buriana - „Čtvrtstoletí starostou bez afér a skandálů.“

 

Ve volebním obvodě č. 30 – Kladno kandiduje Bc. Lenka Kohoutová. Lenka Kohoutová je bývalá poslankyně PČR, ředitelka zařízení pro osoby se zdravotním postižením a expert ODS na sociální oblast. Sociální politice se věnuje dlouhodobě a to i v terénu. Je zakladatelkou Nadačního fondu pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením. V sociální politice zastává zdravé a rozumné názory. Dávky mají být podle Lenky Kohoutové adresné a navázané na práci. Preferuje rovný přístup ke všem a odmítá negativní i pozitivní diskriminaci.

 

Ve volebním obvodě č. 42 – Kolín kandiduje MUDr. Milan Rak. Milan Rak je specialistou na problematiku cévní chirurgie. Jako lékař dlouhá léta působil a stále částečně působí v kolínské nemocnici. Jako jeden z prvních lékařů si otevřel soukromou praxi. Svými kolegy byl opakovaně zvolen do vedení lékařské komory okresu Kolín, kde nyní zasedá v čestné radě. Milan Rak je nestraník, ale svými názory i jednáním dlouhodobě tíhne k pravicovým hodnotám. V případě zvolení by se M. Rak v Senátu věnoval oblasti zdravotnictví a školství. MUDr. Milan Rak získal důvěru lidí jako lékař. Věříme, že ji získá i jako kandidát do Senátu.

 

Ve volebním obvodě č. 6 – Louny/Rakovník kandiduje PaedDr. Luděk Štíbr. Luděk Štíbr je zkušený pedagog a bývalý vrcholový sportovec. Je výraznou osobností regionu v oblasti školství, sportu a komunální politiky. Po roce 1989 se stal ředitelem školského úřadu, poté byl vedoucím odboru školství okresního úřadu a ředitelem Gymnázia Zikmunda Wintra Rakovník. Dvanáct let je členem rady a zastupitelstva Královského města Rakovník, z toho dvě funkční období byl místostarostou města. L. Štíbr je držitelem řady ocenění, mimo jiné medaile ministra školství za záchranu života studenta. Luděk Štíbr se chce věnovat oblasti školství a rozvoji venkova. V případě zvolení se chce Senátu věnovat na plno, a vzdá se tak svých ostatních pracovních povinností.

 

Předseda středočeské ODS Jan Skopeček hodnotí sestavu středočeských kandidátů jako jednu z nejlepších v historii senátních voleb. „Jsem rád, že nasazujeme do senátních voleb skutečné osobnosti, které velmi výrazně uspěly dávno před svou kandidaturou ve svých vlastních profesích. Politika pro ně není cestou, jak si něco dokazovat či snad vydělat. Všichni naši kandidáti se těší mimořádné důvěře občanů a svých profesních kolegů. Jsou to inteligentní, slušní a pracovití lidé, za kterými vidíme už kus vykonané práce. Věřím, že to voliči ocení a budou tyto autentické osobnosti a kandidáty volit namísto rychle se vynořujících marketingových tváří, o kterých doposud nikdo nic neslyšel.“ Jan Skopeček zároveň dodal, že cítí vysokou šanci, aby dotčení uspěli. „Musíme si uvědomit, že v ČSSD ve Středočeském kraji vládnou spory. Středočeská ČSSD nedávno vyjádřila nedůvěru svému hejtmanovi Řihákovi a nyní nám ho nabízí jako kandidáta do Senátu. Je snad Senát odkladiště pro vysloužilé politiky? Myslím si, že by být neměl a snad to voliči cítí podobně“, dodává Jan Skopeček. Ten upozorňuje, že i další kandidáti socialistů, jako je Jiří Dientsbier či bývalý nejbližší spolupracovník D. Ratha a dnešní ministr školství Marcel Chládek, nepatří mezi nejsilnější a nejschopnější členy dnešní vlády, což by našim kandidátům rovněž mohlo pomoci.

 

Více informací o středočeských kandidátech ODS do Senátu naleznete na: http://www.ods.cz/senatni-volby-2014, kde každý z kandidátů má svůj životopis, kontakty a odkazy na svůj web a Facebook.

 

Bc. Lukáš Paclt

regionální manažer