20. června 2017

Rekonstrukce silnic na Jičínsku poběží dle plánu.

Pracovní výjezd tentokrát po Jičínsku.

Ve čtvrtek, kolem 7. hodiny ranní jsme si se starostkou obce Střevač popovídali u turecké kávy. Obec se nachází nedaleko Jičína a má cca 350 obyvatel. Mimo jiné, mě zde okouzlil krásný obecní úřad a sportovně společenský areál, který se nachází uprostřed obce.

Diskutovali jsme o poplatcích obcí při využívání krajských silnic. Plán na osvobození obcí od těchto poplatků jsem už předložil. Především jsme však řešili připravovanou opravu silnice Střevač- Rakov (slíbil jsem, že v příštím roce na 100%).

Poté jsem se přesunul do Jičína na městský úřad. Zahájili jsme debatou o přeložce Jičín- Robousy -Valdice. Veškeré práce pro vydání stavebního povolení této akce za cca 250 mil. probíhají podle plánu. V letošním roce na podzim předpokládám soutěž, v druhé polovině roku 2018 zahájení stavby. Probrali jsem i stav přípravy a oprav na silnici Ruska - Poděbradově směřující do centra Jičína. Společná investice kraje a města minimálně pro kraj bude 80 mil. a reálně lze předpokládat začátek rekonstrukce v roce 2019-2020. Dále mě zaujaly plány na připojení z ulice Popovická na vnější okruh Jičína a záměr na změny autobusového nádraží (viz www.autobusak.jicin.cz).

Poté jsem vyrazil na „kontrolu" nebo spíše setkání na SÙS Jičín :).

Čtvrtkem návštěva Jičínska neskončila. Silnice jsou zde totiž zanedbané tolik, že jsem tam vyrazil i v pátek. Silnice Chomutice- Lískovice mé tvrzení potvrzuje

Martin Červíček

expert ODS pro bezpečnost
náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje
předseda oblastního sdružení ODS Náchod