JUDr.PhDr. Oldřich Choděra

Životopis

JUDr. PhDr. Oldřich Choděra

Jsem profesí právník a v advokacii působím téměř 40 let. Za sebou mám tisíce právních případů, náprav křivd a vymáhání spravedlnosti. Jsem pyšný, že v naší dlouhé rodinné právnické linii, kterou započal můj otec za 1. republiky, pokračují nyní i obě moje děti.

Po celý život zastávám tradiční hodnoty, jakými jsou rodina, poctivost, čest a pokora. Jsem křesťan a bývalý člen KDU-ČSL. Do KDU-ČSL jsem, jakožto do jediné povolené nekomunistické strany v bývalém Československu, ostatně vstoupil již v roce 1983.

Nejsem přítelem politické turistiky, ale KDU-ČSL se v poslední době odklonila od mého politického vidění světa příliš doleva. S jejím programem jsem se již nedokázal ztotožnit - a naopak mi byly stále bližší ideály občanských demokratů. Stal jsem se tedy členem ODS a v barvách této strany budu kandidovat v senátních volbách.

V Praze 10 žiji již mnoho let a vnímám, jak se postupně mění. Vidím velmi jasně, kolik dobrého se toho zde podařilo za poslední desetiletí vybudovat, kolik se toho podařilo zlepšit, jak začíná mé bydliště stále více připomínat rozvinutá města na západ od našich hranic. A to vše pod taktovkou radnice, která je z významné části tvořena mladým týmem občanských demokratů.

Je inspirativní setkávat se s takovýmito lidmi, kteří jsou plni elánu a odhodlání. S lidmi, kteří nechtějí o změnách jen mluvit, ale aktivně je provádějí. A právě toto odhodlání mě přesvědčilo, že chci být senátorským kandidátem občanských demokratů. Jejich vizi rozvoje města věřím. Stejně tak věřím tomu, že mohu být nápomocen nejen rozvoji našeho města, ale i celé naší země.

V případě, že budu zvolen do Senátu, hodlám se věnovat významným celostátním tématům, která ale zasahují i do života každého obyvatele Prahy 10. Již v minulosti jsem pomohl v nápravě nesmyslných ustanovení a mizerně napsaných zákonů. Těch bohužel nyní vzniká velké množství a z profesního hlediska je pro mne jejich náprava obrovskou výzvou.

Právo má být schůdné a sloužit poctivým lidem. To beru jako své hlavní poslání v Senátu.