22. ledna 2015

Pražská ODS: Koalice naprosto zásadně porušuje veškeré zásady slušného chování a zastupitelské demokracie

Současná pražská koalice naprosto zásadně porušuje veškeré zásady slušného chování a zastupitelské demokracie.

 
Třetí jednání Zastupitelstva hl. města Prahy bylo svoláno až po urgencích opozice, která upozorňovala na hrozbu značné finanční škody, která by hlavnímu městu Praze mohla v případě nekonání jednání zastupitelstva vzniknout. Koalice však připravila program, který se vůbec nevěnuje nejožehavějším problémům, kterým Praha v současnosti čelí. V programu není ani zmínka o Pražských stavebních předpisech, situaci k Opencard, plánovanému opětovnému zdražení tunelového komplexu Blanka či změnách v pražské MHD, které ROPID plánuje zavést od dubna letošního roku.
 
„Žádala jsem o zařazení bodu o plánovaných změnách jízdních řádů, na jejichž připomínky dostaly městské části pouhé 3 týdny. My přitom vnímáme velkou nespokojenost veřejnosti. Bohužel paní primátorce a její koalici ani zastupitelé, ani občané nestojí za to, aby podali základní informace k takto zásadním věcem. Paní primátorka Krnáčová opět celé dopoledne promlčela, a to i při projednávání tisků, které osobně předkládala,” konstatuje předsedkyně klubu zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.
 
„Na zasedání primátorka jednoznačně odmítla podat jakékoli informace a je jasné, že ani po 3 měsících ve funkci nemá Adriana Krnáčová byť základní představu o tom, co obyvatele Prahy trápí. Vypadá to, že přezdívka 'Zimní královna', kterou razí někteří její kolegové, bude oprávněná,” dodává předseda pražské ODS Filip Humplík.