7. prosince 2014

Zrušení oblastních organizací ODS Praha 10 a ODS Praha 11

Regionální rada pražské ODS vyzývá vedení Občanské demokratické strany, potažmo republikový sněm strany, aby neprodleně zrušil oblastní organizace ODS na Praze 10 a Praze 11. Jsou to oblastní organizace, které se dlouhodobě potýkají s vnitřními problémy, postrádají schopnost regenerace po neúspěšných volbách a opakovaně vykazují náchylnost k netransparentnímu a klientelistickému chování.

„Není to krok, kterým bychom se chtěli jakkoli chlubit. Problémy obou dvou oblastí nespadly takříkajíc z nebe. Snad každý ví, jak problematické pro reputaci ODS byly oblastní buňky na Praze 10 a 11,“ komentoval průběh dnešního jednání předseda pražské ODS Filip Humplík.

Předseda pražské ODS Filip Humplík k tomu ještě dodává: “Poslední výsledky komunálních voleb a následné povolební uspořádání na Praze 10 bylo spíše poslední kapkou než hlavním důvodem pro zrušení této organizace. V případě Prahy 11 musí dojít k obnovení oblastní organizace bez možnosti toho, aby na chod buňky měli vliv lidé, kteří posledních 8 let pracovali na diskreditaci Občanské demokratické strany.”

Štítky:
tisková zpráva ODS