15. července 2014

Alexander Bellu, jako nejmladší oblastní šéf ODS, vystartoval v rámci naší druhé největší pravicové strany jako raketa! Spolu s Bohuslavem Svobodou a Filipem Humplíkem se stal dokonce pražským lídrem pro podzimní komunální volby, nemluvě o tom, že na „své“ Praze 3 kandiduje jako jednička občanských demokratů. Teprve sedmadvacetiletý politik se narodil v Itálii, vystudoval ale pražskou Univerzitu Karlovu a už v osmnácti letech se vrhl na politiku. A od samého počátku v modrém dresu… Vloni to dotáhl na předse

Na tvrzení, že podle některých komentátorů je ODS programově vyprázdněná, odpovídá mladý nadějný politik rázně: „S tím nesouhlasím. ODS má pevný ideový základ, na kterém stojí, a tím je obhajoba konzervativních pravicových principů, občanské společnosti a svobody lidí. Bohužel, v důsledku jistého syndromu vyhoření, který nás v minulých letech potkal, přestala ODS do určité míry ony principy hájit. K obhajobě těchto ideálů se teď vracíme. A budeme ještě vracet, ještě mnohem více musíme bojovat za ideové principy konzervativní politiky. Pro pravicovou konzervativní stranu bylo velmi problematické, pokud podpořila například zvyšování daní. Neříkám, že v krizových situacích nemůže takovéto řešení přijít. Pak to ale musí velmi pečlivě a důsledně vysvětlit svým voličům,“ řekl Alexander Bellu. A dodal:  „Já prostě věřím v politiku, kterou ODS reprezentuje. A věřím a dnes už i dobře vím, že v této straně je řada poctivých slušných lidí, kteří mají vůli něco změnit. Štve mě, že veřejnost hází tisíce slušných členů v regionech do jednoho pytle s několika desítkami šíbrů, kteří se na ODS nabalili. A věřím, že v rámci očistného procesu jsme s tím už leccos udělali a ještě uděláme!“

Na podzim budou komunální volby. S čím do nich ODS a sám Alexander Bellu jde? „Program ODS samozřejmě staví na minulých dobrých řešeních, mnohem více se ale nyní zaměřuje na malé komunální problémy. Samozřejmě, že Žižkov, Vinohrady a Jarov potřebují dotáhnout některé systémové projekty, například v oblasti parkování. Mnohem více se však v programu soustřeďujeme na malé, finančně nenáročné investice do věcí, které řeší problémy každodenního života občanů městské části,“ vysvětluje politik.

Chceme zacílení na jednu každou ulici

Jaké priority tedy vidí na následující volební období v Praze 3? Alexander Bellu v tom má jasno: „Chystáme hyperlokální kampaň, kde je pozornost soustředěna na malé, realizovatelné problémy komunity. Chceme zacílení na jednu každou ulici a její handicap, prostě opravdový servis pro občany!“

A co považuje za největší problém „své“ městské části? „Je to nečistota, zkrátka občas špinavé ulice a parky. Také špatný servis pro občany, kdy městský úřad není dostatečně flexibilní. A samozřejmě bezpečnost, ta nás velmi pálí, a vím, že občané ji považují za jednu z nejdůležitějších hodnot spokojeného života ve městě,“ vysvětluje politik. Vidí ale také mladý předseda nějaké úspěchy? „Rozhodně,“ říká Alexander Bellu a dodává: „Je to postupná rekonstrukce Žižkova, která mi dělá radost, také stabilní rozpočet a udržení financí na příští roky. A v neposlední řadě i investice do školek a zázemí pro občany, mám na mysli parky, hřiště,“ zakončuje Alexander Bellu.