18. července 2017

Udavačská loterie pod státním dozorem bude mít krátký život

(www.ods.cz) Ministerstvo financí dnes upřesnilo podrobnosti spuštění účtenkové loterie. Odsun spuštění na podzim tohoto roku, kdy se budou konat parlamentní volby, dává příležitost tento šílený projekt rychle ukončit.

„Od začátku bojuji proti sprosté udavačské loterii. Spolu s elektronickou evidencí tržeb se jedná o produkt sociálního inženýrství neúspěšné vlády, která 4 roky usiluje o rozeštvávání společnosti a návrat do normalizačních dob,” říká 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Ministerstvo financí posunulo start loterie na podzim, kdy se budou konat volby do Poslanecké sněmovny. ODS chce využít této možnosti k získání co nejsilnějšího mandátu, aby tento projekt spolu s EET zrušila. „Udávání, které nás bude stát ročně 65 milionů, do vyspělé ekonomiky nepatří. Uděláme maximum pro brzké ukončení EET i tohoto nesmyslu. Možná by mělo ministerstvo financí zvážit, zda má vůbec smysl udavačskou loterii spouštět,” dodává Alexandra Udženija.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí