12. června 2017

Potetovaná pokladní není hlavní problém

(iDNES.cz) Není to tak dávno, co zaplnily sociální sítě a média fotografie pokladní z jednoho pražského supermarketu s nacistickým tetováním na ruce. Je to ale opravdu nebezpečné?

Ta pokladní je životní ztroskotanec. Měla hrozné rodiče, odebrání z rodiny, dětský domov, závislost na drogách. Prvně v životě si našla brigádu. Když se to její tetování provalilo, řetězec ji promptně vyhodil z práce, podal trestní oznámení a podnikne nějaké další právní kroky.

Je jistě nechutné mít na ruce nacistické tetování, o tom žádná. Ale je ona prodavačka a jí podobní tím pravým nebezpečím? Ne, není. Ona a jí podobní dokáží tak něco posprejovat nebo převrhnout popelnici. Ona a podobní lidé mohou na pozici nějakého posledního dozorce sloužit totalitnímu režimu. Ale nedokáže ho stvořit a udržovat v chodu!

Pohlédněme pravdě do tváře, i obludný nacistický režim stvořili a udržovali při životě lidé vzdělaní, inteligentní a dokonce i vnějškově kultivovaní. Jen svůj talent dali do služeb zlu. Dvě třetiny účastníků konference ve Wansee měly universitní vzdělání! A nebyly to žádné nacistické rychlokvašky, promovali dávno před nástupem Hitlera.

Proto za daleko nebezpečnější než nějakou sociálně vyloučenou pokladní považuji jednání vzdělaných, inteligentních a kultivovaných lidí, kteří svým jednáním zpochybňují stát Izrael i židovské etnikum jako takové.

Co mám na mysli? Německé soudy loni rozhodly, že házení zápalných lahví na synagogu není žhářstvím, ale legitimním vyjádřením nesouhlasu s politikou Izraele! A jenom na dokreslení. Šlo o synagogu, která byla poprvé vypálena za Křišťálové noci.

Mám na mysli hlasování mnoha členských zemí EU v organizaci UNESCO, kdy rozhodly, že Chrámová hora v Jeruzalémě nemá nic společného s judaismem ani s křesťanstvím, ale pouze s islámem.

Na mysli mám rozhodnutí EU o povinném označování některých Izraelských výrobků. I naše protektorátní vláda si „dovolila“ nepřijmout Norimberské zákony, takže ty nakonec musel podepsat sám Neurath z pozice Říšského protektora.

Mám na mysli miliony eur z rozpočtu, které každý rok posílá EU palestinské samosprávě, která za ně platí nenávistnou antisemitskou propagandu, pojmenovává školy po vrazích a vyplácí renty odsouzeným teroristům. Řeči o odboji neobstojí, žádní odbojáři toho jména nikdy neoslavovali někoho, kdo zavraždil spící děti. To palestinská samospráva s přispěním fondů EU ano. O tom, jak se italská komunistka, dnes nejvyšší představitelka EU pro zahraniční politiku, soudružka Mogherini ráda nechávala fotografovat s usvědčenými teroristy, ani nemluvě.

Takovéto činy vzdělaných lidí ve vedoucích funkcích jsou pro demokracii mnohem nebezpečnější než jednání nějakého zoufalého jedince z okraje společnosti s tetováním na ruce.

Zdroj:http://mith.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605134

Jaroslav Míth

člen oblastní rady ODS Praha 4
předseda místního sdružení Podolí - Braník
člen rady MČ Praha 4 pro oblast školství

Štítky:
komentář