8. června 2017

ODS představuje "TÝM PRAHA"

(www.ods.cz/region.prazsky) Důsledné potírání kriminality, rychlejší a pohodlnější doprava, lepší podmínky pro dobré učitele. To jsou tři hlavní mety týmu „Týmu Praha“, který do říjnových sněmovních voleb vysílají pražští občanští demokraté. Reprezentaci pražské ODS povede oblíbená starostka Jana Černochová, nastupují za ní ale také úspěšný podnikatel Filip Humplík, dlouholetý ředitel špičkového gymnázia Václav Klaus ml.a další zkušené opory.Domácí tým, který bude z poslaneckých lavic hájit roky opomíjenou metropoli, se dnes představil desítkám skalních fanoušků a novinářům příznačně v restauraci Vinohradský parlament.

„Naší hlavní prioritou je bezpečnost. Víme, že zločinu se daří ve společnosti, která je laxní k postihování drobných přečinů. Proto chci prosazovat důsledné potírání drobných krádeží, vandalství a prodej drog. Teorie rozbitého okna zafungovala v New Yorku, bude fungovat i v Praze. Musíme ale dát policistům jistotu, že za svou důslednost nebudou popotahováni, ale odměňováni. Pak dokážeme vymýtit například drogový trh z centra Prahy, kde se prodávají drogy před očima Pražanů i turistů,“ vysvětluje svůj plán pro následující volební období lídr pražské kandidátky ODS, poslankyně a oblíbená starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„Prahu trápí dopravní zácpy, smog a polétavý prach. Situaci dokážeme zlepšitrychlou dostavbou vnějšího a vnitřního okruhu. Budu prosazovat, aby se do ní zapojil stát. Nejen finančně, ale i změnou legislativy. Povolovací řízení nemůže být jen smutnou podívanou pro generace Pražanů,“ přibližuje svoje priority pro práci v Poslanecké sněmovně předseda pražské ODS a úspěšný podnikatel Filip Humplík. „Chci také vrátit rozum do plánování modrých zón. Dnes je to jen stroj na pokuty, který rezidentům brání v pohybu po městě. Za stovky milionů z parkovného přitom nevzniklo ani jedno nové parkoviště. To změníme.“

„Po ministryni Valachové musí přijít velký úklid. Prioritou školství má být výuka, ne dotování projektů pedagogických aktivistů nebo lobbistů za nejrůznější minority. Stát naopak musí posílat víc do peněženek dobrých učitelů, které si má školský systém hýčkat. Bez nich se úroveň vzdělání nezlepší,“ shrnuje hlavní návrhy pro sněmovní volby expert ODS na školství a dlouholetý ředitel špičkového gymnázia Václav Klaus ml. „Budu prosazovat zrušení neférové finanční inkluzea takovéfinancování škol, aby na jednoho žáka podle věku platil napříč republikou stejný normativ. To pomůže dobrým školám a učitelům také v Praze.“

Štítky: