24. ledna 2017

Jsme v poločase

(Čtrnáctka)

Vážení spoluobčané

ODS se po volbách v říjnu 2014 stala součástí radniční koalice. Naší prioritou při koaličním vyjednávání bylo prosazování klíčových bodů našeho volebního programu. Považujeme za správné, vás v polovině volebního období informovat o plnění našich předvolebních slibů a priorit, které se nám v rámci koalice daří plnit.

Vaše domovy do vašich rukou

V zastupitelstvu byly definitivně schváleny podmínky prodeje a smlouvy k prodeji bytů. V této fázi budou prodány byty ve 3 domech s předpokládaným výnosem okolo 100 miliónů Kč. Tyto získané prostředky budou v souladu s naším volebním programem součástí financování projektů, ze kterých budou mít užitek všichni občané. Slibovali jsme:

  • Výstavbu nebo rekonstrukci školky na Jahodnici

V současné době byla zahájena výstavba školky na vhodném pozemku Na Jahodnici. V září 2017 tam mohou nastoupit první žáčci.

  • Výstavbu komunitního centra v Hloubětíně

Pokračuje řešení majetkových vztahů, dokumentace pro stavební řízení je připravená, otevření v roce 2018

 

  • Zachování a zvelebení zeleně okolo Kyjského rybníka

Byla zpracována zdařilá studie využití pozemků Broumarská sever a jih. Na pozemku sever usilujeme o vybudování biotopu (koupaliště), pláž, trávníky, plochy pro sportovní využití a relaxaci, příslušné zázemí a restaurace. Na pozemku jih bude po současné kamenictví zástavba nízkopodlažní rodinných domků, ostatní prostor bude využit k dotvoření občanské vybavenosti. Zahájení realizace projektu 2018

 

  • Výstavbu tělocvičny při ZŠ Šimanovská v Kyjích

Je vypsáno výběrové řízení na projektovou dokumentaci.  Tělocvična bude v provozu od září 2018.

 

Parkování

Zabránili jsme vytvoření modrých zón na Praze 14. Situace v Praze se však překotně vyvíjí, proto situaci pečlivě sledovat: Možnost vytvoření bezplatných zón v ulicích blízko stanic metra pro rezidenty z Prahy 14 stále zvažujeme.

 

BEZPEČNOST

Máte právo cítit se bezpečněji

Podpořili jsme vyhlášku na zákaz konzumace alkoholu na vybraných místech Prahy 14. Nechceme mít okolí večerek s vůni pisoárů a ulice a chodníky plné nedopalků. Pokud na tyto nešvary někde narazíte, neváhejte kontaktovat Městskou policii. Postih takového jednání je jejich úkolem.