18. května 2016

Usnesení Výkonné rady ODS

Usnesení Výkonné rady ODS

 
Výkonná rada ODS:
 
  • konstatuje, že v posledních týdnech dochází k výrazným programovým průnikům hnutí ANO, KSČM a socialistů v oblasti znárodňování majetku a v dalším omezování svobody. Občanská demokratická strana tyto snahy důrazně odmítá a jakýkoliv direktivní zásah do soukromého vlastnictví považuje za naprosto nepřijatelný.
  • podporuje snížení odvodů za zaměstnance a zjednodušení daňového systému jako hlavního nástroje podpory vytváření nových pracovních míst. Nesouhlasí s návrhy zákonů, které jsou určeny pouze pro jednu konkrétní firmu (OKD). Při řešení problémů v Moravskoslezském kraji je nutné myslet i na tisíce drobných podnikatelů, kteří jsou na OKD navázáni.
  • vítá vrácení novely školského zákona do Poslanecké sněmovny a jednoznačně podporuje definitivní zamítnutí aktuální podoby návrhu zákona. Odmítáme další omezování svobody občanů v podobě povinného roku předškolní výchovy, snižování pravomocí ředitelů škol v podobě jednotných přijímacích zkoušek a nepřipravený projekt plošné povinné inkluze.
  • odmítá omezování svobody internetu, jež přináší novela zákona o hazardu navrhovaná Andrejem Babišem, která bude projednávána v Senátu. Podporuje senátory ODS, kteří předložili pozměňovací návrh, jímž tyto pravomoci ze zákona vyjímá.