28. dubna 2016

Kdo ničemu nerozumí?

Reakce na článek uveřejněný v Čtrnáctka 4/2016 strana 13

Kdo ničemu nerozumí?

Stává se už naprostým pravidlem, že místo názorů se v této rubrice objevují reakce na výmysly zveřejněné v předchozím čísle čtrnáctky. Už jsem si několikrát říkal, že s tímto ping-pongem by bylo dobré přestat, ale bohužel to nejde.

V minulém čísle (4/2016 strana 13) museli dokonce reagovat zaměstnanci úřadu prostřednictvím předsedkyně odborů UMČ P14, na lži zveřejněné zastupitelem za ANO, bude líp

Hned nad touto reakcí byl další článek informující naprosto zkresleně a nepravdivě o průběhu zastupitelstva. Pod názvem „KDO SE BOJÍ?“ je konstatováno, že celá současná koalice.

Musím se důrazně ohradit, proti takovému nesmyslu. Nikdo se nebojí a na zastupitelstvu bylo jasně odpovězeno navrhovateli, že tím kdo kontroluje školská zařízení je česká školní inspekce podle školského zákona a že si nemůže kontrolní výbor jen tak sám vybírat co by tak chtěl ještě kontrolovat. Jeho náplní je, kontrolovat zastupitele a plnění usnesení zastupitelstva. Příště by mohl někdo z finančního výboru například žádat, že by chtěl místo rozpočtu řešit třeba program divadla.

Žádný učený z nebe nespadl, ale v normální společnosti, když něčemu nerozumím, tak se zeptám a nepokládám své mylné představy hned za fakt, který nutně musím honem napsat do nějakého média.

Při čtení zmiňovaného článku jsem nabyl dojmu, že jsem snad byl na jiném zastupitelstvu než pisatel. Věta o podpoře přítomných občanů mě v tom jen utvrdila. Nezaznamenal jsem jediný náznak podpory opozice, pokud tedy autor neměl na mysli poděkování za to, že radnice více komunikuje s občany.

Kdo si vzpomene na program „prostě budeme dělat všechno lépe“, jistě mi dá za pravdu, že představitelé ANO nedělají lépe nic.

Pro srovnání ODS slibovala:

spuštění privatizace, aby byly finance na investice do rozvoje městské části  splněno
zachování zeleně v okolí rybníka     připravuje se projekt na klidovou zónu
přednostní parkování pro obyvatele zdarma podařilo se nám zablokovat návrh na zavedení placeného stání pro rezidenty
zlepšení fungování a snížení nákladů na Správu majetku odměna SMP14 byla snížena o milion korun a každý rok budeme v tomto trendu pokračovat, při zvyšování kvality služeb

 

 

 

Čtrnáctka 5/2016

Jiří Zajac

zástupce starosty MČ Praha 14
zastupitel MČ Praha 14
předseda oblastního sdružení ODS Praha 14
místopředseda místního sdružení ODS Praha 14 - Lehovec - Černý Most