13. listopadu 2015

Rozhodnutí Evropské komise je naprosto šokující

Jsem absolutně šokován zprávou, která nedávno proběhla českými médii. Evropská komise podle ní schválila označování zboží pocházející ze židovských osad. Iniciátorkou tohoto nařízení byla italská eurokomisařka Federica Mogheriniová, která se neslavně proslavila svou společnou fotografií s Jásirem Arafatem.

  
Odmítáme, aby byla v Evropské unii zaváděna nová forma diskriminace, která nechvalně připomíná Norimberské zákony nacistického Německa. Izrael totiž není naším nepřítelem, ale spojencem. Izrael je jedinou fungující demokracií na Blízkém východě stále otevřeně ohrožovanou útoky teroristů. 
Jsou to právě podobné kroky Evropské komise, které vedou řadu lidí k tomu, že se na Evropskou unii dívají čím dál tím více nedůvěřivě a kriticky. Pokud si to pánové a dámy v Evropské komisi neuvědomují, Evropská unie na to brzy doplatí. V této souvislosti by bylo zajímavé i vědět, jak se při projednávání tohoto opatření zachovala česká eurokomisařka Věra Jourová. Nikde jsem od ní hlasité odsouzení této tendenční diskriminace neslyšel.
Marek Benda

místopředseda poslaneckého klubu PČR
předseda oblastního sdružení