25. srpna 2014

Lávka umožňuje nový přístup na Božkovský ostrov

Do oblíbeného relaxačně sportovního areálu Božkovský ostrov se otevřel nový přístup přes řeku od ulice K Jezu. Doposud se návštěvníci mohli na Božkovský ostrov dostat pouze z Poříční ulice okolo TJ Božkov.

Do oblíbeného relaxačně sportovního areálu Božkovský ostrov se otevřel nový přístup přes řeku od ulice K Jezu. Doposud se návštěvníci mohli na Božkovský ostrov dostat pouze z Poříční ulice okolo TJ Božkov. Nová lávka přes řeku Úslavu je součástí projektu „Greenways-cyklostezka přes Božkovský ostrov“. Celkové náklady na výstavbu dosáhly 15,6 mil. korun, z toho 85 % bylo hrazeno z dotace ROP Jihozápad, zbytek zaplatil MO Plzeň 2-Slovany.

Lávka navazuje na stávající síť pěších stezek na Božkovském ostrově. Délka nově vybudovaného úseku je 950 metrů a do budoucna se uvažuje o jejím prodloužení až do Starého Plzence a zbudování parkoviště pro zhruba 40 parkovacích míst. Na Božkovském ostrově mohou sportovci využít kromě cyklostezky také hřiště s travnatým a umělým povrchem nebo in-line dráhu.

Zveřejněno: 25.8.2014, Martin Pecuch