16. července 2014

NORDIC WALKING – BRDY (Teslíny, Padrťské rybníky) – 19. července 2014

Sportovně-turistická vycházka s hůlkami v délce 8 km se uskuteční v sobotu 19. července 2014. Sraz účastníků v 14:00 hodin na návsi v obci Teslíny, kde je možné zaparkovat.

NORDIC WALKING – BRDY (Teslíny, Padrťské rybníky) – 19. července 2014

Místní sdružení ODS Rokycany a Jan Šašek, krajský zastupitel, si Vás srdečně dovolují pozvat na „NORDIC WALKING – BRDY (Teslíny, Padrťské rybníky)“. Sportovně-turistická vycházka s hůlkami v délce 8 km se uskuteční v sobotu 19. července 2014. Sraz účastníků v 14:00 hodin na návsi v obci Teslíny, kde je možné zaparkovat.

„Zájemcům nabízíme i zajištění dopravy do obce Teslíny a zpět. Sraz těchto zájemců bude v 13:00 hodin na parkovišti u Sokolovny v Rokycanech. Zájemce o dopravu prosíme o předchozí registraci, a to do pátku 18. července 2014 (mobil: 603 489 874, e-mail: ods.rokycany@seznam.cz). Prvních 10 příchozích účastníků, kteří nebudou holemi na „nordic walking“ vybaveni, je zapůjčíme zdarma, ostatní si musejí donést vlastní. Doporučujeme zvolit vhodné oblečení a obuv,“ upřesňuje k výletu za organizátory Jan Šašek, krajský zastupitel a předseda Oblastního sdružení ODS Rokycany.

Turisticky zajímavá trasa vede okrajem Vojenského újezdu Brdy. Start a cíl je v obci Teslíny. Dobře udržovanými lesními cestami, které jsou obklopeny nádhernými lesními porosty, dojdeme až k Padrťským rybníkům. Vzhledem ke své poloze a okolním lesům jsou Padrťské rybníky jedny z nejčistších v Čechách.

„Zveme všechny na sportovně-turistickou vycházku formou nordic walking. Výlet je zaměřen na seznámení se s technikou chůze s hůlkami. Trasa je zvolena tak, abychom i „něco zajímavého viděli“, poznali půvabnou i drsnou brdskou krajinu. Průvodcem bude lektorka Eva Kratochvílová, která je držitelkou certifikátu „cvičitel nordic walking“. Před samotnou vycházkou bude předveden styl „severské chůze“ s holemi,“ zve s podrobnostmi Jan Šašek.

Při správné technice nordic walking se zapojuje až 90% svalstva a zvyšuje se rychlost chůze. Díky holím je přenášena část hmotnosti na svaly paží, čímž se odlehčuje nohám. Hole též pomáhají k narovnání zad. Oproti běžné chůzi se při nordic walking spotřebovává více energie, což se pozitivně projevuje na úbytku přebytečných tuků. „Předvedeme Vám nordic walking tak, aby Vás zaujal, užili jste si jej naplno, prošli se s námi krásnou přírodou a přitom udělali něco prospěšného pro své zdraví. Těšíme se na Vás,“ dodává Jan Šašek, krajský zastupitel a předseda Oblastního sdružení ODS Rokycany.

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení