24. dubna 2014

Jan Šašek se zúčastnil slavnostního otevření rozšířené Techmania Science Center

V pátek 28. března 2014, stylově na Den učitelů, byla slavnostně otevřena třikrát větší expozice Techmania Science Center v Plzni.

Jan Šašek se zúčastnil slavnostního otevření rozšířené Techmania Science Center

V pátek 28. března 2014, stylově na Den učitelů, byla slavnostně otevřena třikrát větší expozice Techmania Science Center v Plzni. Celodenního dopoledního programu se zúčastnil i zastupitel Plzeňského kraje a předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva Plzeňského kraje Jan Šašek. Plzeňské science center Techmania je v České republice ojedinělým projektem, experimentální stanicí pro zvídavé, která představuje ideální syntézu mezi platformou neformálního vzdělávání a populární turistickou destinací. Zakladateli jsou ŠKODA Transportation, a.s. a Západočeská univerzita v Plzni.

„Plzeňský kraj je jedním z významných a dlouhodobých partnerů Techmania Science Center, neboť do rozvoje tohoto unikátního projektu již investoval částku ve výši 20 milionů korun. Postupnou rekonstrukcí zchátralé historické škodovácké haly vznikla unikátní instituce neformálního vzdělávání a popularizace vědy. Díky rozšíření haly vznikla řada nových interaktivních expozic a špičkových laboratoří. Techmania nabízí dětem i dospělým poznání...,“ uvedl v prostorách rozšířené expozice s nadšením krajský zastupitel ODS Jan Šašek.

Techmania Science Center nabízí kromě hravě podané vědy na 10 000 metrech čtverečních hlavní expoziční haly i první 3D Planetárium v České republice.

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení